Νέα επίθεση χάκερς και σήμερα στην Τράπεζα Θεμάτων.

Τον εντοπισμό των δραστών της κυβερνοεπίθεσης στη Τράπεζα Θεμάτων που συνεχίστηκε για δεύτερη μέρα και σήμερα ζητά ο εισαγγελέας του Αρείου Π¨αγου Ισίδωρος Ντογιάκος.

Ειδικότερα, ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου διαβίβασε ήδη την παραγγελία του στον προϊστάμενο της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών Αντώνη Ελευθεριάνο, ζητώντας τη συνδρομή του Τμήματος Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, αλλά και τη σε βάθος έρευνα.

Σύμφωνα με την παραγγελία του κ. Ντογιάκου, για τον εντοπισμό των δραστών οι αρμόδιες αρχές μπορούν να προχωρήσουν ακόμα και σε κατασχέσεις ευρημάτων και άλλων στοιχείων που μπορούν να οδηγήσουν στον εντοπισμό των υπαιτίων.

Στο μεταξύ συνεχίζονται και σήμερα με μεγαλύτερη ένταση τα προβλήματα στις εξετάσεις των Λυκείων με μεγαλύτερη ένταση,

Ο Γενικός Γραμματέας του Υπουργείου Παιδείας Αλέξανδρος Κοπτσής, είπε πως η σημερινή επίθεση από χάκερς ήταν ακόμα μεγαλύτερη και σημείωσε ότι: «Πρόκειται για μια επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης» .

Η νέα κυβερνοεπίθεση αφορούσε όλο το δίκτυο του ΕΔΥΤΕ (Εθνικό Δίκτυο Υποδομών Τεχνολογίας και Έρευνας), δηλαδή τον φορέα που υποστηρίζει τεχνικά την Τράπεζα Θεμάτων. Σύμφωνα με την δημοσιογράφο της ΕΡΤ, Ελίνα Κολύβα, το πρόβλημα έχει αποκατασταθεί αλλά υπάρχουν μεγάλες καθυστερήσεις με τα θέματα λόγω της επίθεσης που επηρέασε όλες τις πλατφόρμες.

«Πρόκειται για μια επίθεση εναντίον της εκπαίδευσης. Νιώθω πληγωμένος βαθύτατα από τις ενέργειες κάποιων, οι οποίοι επιβουλεύονται τέτοιες δύσκολες στιγμές και αγωνιώδεις στιγμές για τους μαθητές μας. Την χαρακτηρίζω εν πλήρη γνώση αήθη επίθεση» δήλωσε στην ΕΡΤ ο Αλέξανδρος Κόπτσης, Γενικός Γραμματέας Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης του Υπουργείου Παιδείας.

«Δεν είναι δυνατόν λίγες μέρες πριν τις εξετάσεις οι μαθητές να περνάνε αυτό το άγχος» ανέφερε από την πλευρά του στην εκπομπή Συνδέσεις της ΕΡΤ ο κ. Θανάσης Κοκονάς, πρ. Ομοσπ. Γονέων Κεντρικής Μακεδονίας. «Το γεγονός ότι αυτό συνέβη για δεύτερη μέρα. Καταλαβαίνουμε ότι τα μέτρα που πήρανε δεν ήταν αυτά για να μην εξασφαλιστεί κανένα πρόβλημα» ενώ εστίασε και στην αγωνία των γονιών κυρίως για τους μαθητές της Γ ‘ Λυκείου που πρέπει να προετοιμαστούν για τις πανελλαδικές.

Συγκεκριμένα, όπως μετέδωσε η ΕΡΤ μεγάλες καθυστερήσεις υπάρχουν στη Θεσσαλονίκη, στη Θεσπρωτία, στην Ηλεία, στην Κέρκυρα, στο Κερατσίνι.

Προβλήματα και στην Ήπειρο
Μετ’ εμποδίων συνεχίζονται οι ενδοσχολικές εξετάσεις στην Ήπειρο, με μαθητές της Γ’ Λυκείου από την Άρτα, τη Θεσπρωτία και την Πρέβεζα να μην μπορούν να εξεταστούν, καθώς δεν υπάρχει πρόσβαση στην Τράπεζα Θεμάτων.

Πηγή: ertnews.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook