Το αυτοκίνητο που οδηγούσε ο 27χρονος , Αλβανικής καταγωγής, έτρεχε με μεγάλη ταχύτητα, ήταν «πειραγμένο» και επικίνδυνο

Σε δίκη στο Εφετείο Κακουργημάτων παραπέμπεται ο 27χρονος οδηγός που παρέσυρε και εγκατέλειψε την 21χρονη Έμα, φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής στη Θεσσαλονίκη στην Καμάρα πριν από 6 μήνες.

O κατηγορούμενος οδηγός φέρεται να ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα η οποία έφτανε τα 104 χλμ/ώρα, με επιτρεπόμενο όριο τα 50 χλμ/ώρα, όταν χτύπησε την άτυχη φοιτήτρια την οποία στη συνέχεια εγακτέλειψε αιμόφυρτη στο δρόμο.

Σύμφωνα με βούλευμα του Συμβουλίου Πλημμελειοδικών, παραπέμπεται να δικαστεί για επικίνδυνη οδήγηση σε βαθμό κακουργήματος που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο, εγκατάλειψη του θύματος τροχαίου ατυχήματος και οδήγηση χωρίς άδεια. Με το ίδιο βούλευμα απαλλάσσεται των ποινικών της ευθυνών η 20χρονη συνοδηγός του οχήματος (κατηγορείτο για συνέργεια στην επικίνδυνη οδήγηση και στην εγκατάλειψη).

«Έτρεχε με 104 χλμ/ώρα»
Όπως περιγράφεται στο βούλευμα, ο 27χρονος δεν ήταν ο ιδιοκτήτης του επίδικου αυτοκινήτου. Το δε αυτοκίνητο είχε υποστεί μετατροπές ώστε να πολλαπλασιαστεί η ιπποδύναμη και να αυξηθούν ιδιαίτερα οι επιδόσεις του, ενώ από την τεχνική πραγματογνωμοσύνη προέκυψε ότι ήταν τεχνικά ανασφαλές και επικίνδυνο.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο κατηγορούμενος οδηγός φέρεται να ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα η οποία έφτανε τα 104 χλμ/ώρα, με επιτρεπόμενο όριο τα 50 χλμ/ώρα.

Η 21χρονη Έμα , φοιτήτρια της Κτηνιατρικής Σχολής νοσηλεύτηκε πέντε μέρες στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου Παπαγεωργίου όπου τελικά άφησε την τελευταία της πνοή. Επιδεικνύοντας μεγαλείο ψυχής και παρά το βαθύ τους πένθος, οι γονείς προέβησαν σε δωρεά των οργάνων της.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook