Δημόπουλος: Κρίσιμη εβδομάδα για την άρση του lockdown
Όλα όσα θα κρίνουν την άρση του lockdown, τι θα γίνει το Πάσχα και από τι εξαρτάται η επανάληψη του εμβολιασμού τον επόμενο χρόνο.
Κρίσιμη χαρακτήρισε την εβδομάδα που έρχεται, για την άρση ή μη του lockdown, ο Πρύτανης του ΕΚΠΑ Αθανάσιος Δημόπουλος, μιλώντας στην εκπομπή του ΑΝΤ1 “Πρωινοί Τύποι”.
Αφού αναφέρθηκε στην πίεση που δέχεται εκ νέου το ΕΣΥ, με τη μειωμένη διαθεσιμότητα σε ΜΕΘ και κλίνες Covid-19, τόνισε ότι όλα θα κριθούν από τον δείκτη θετικότητας, τα κρούσματα και την ανάσα που ενδέχεται να πάρει το Εθνικό Σύστημα Υγείας.
“Πρέπει να συνυπολογιστούν όλα αυτά πριν προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα. Όταν έχουμε εικόνα από τα δεδομένα θα αποφασιστεί πότε θα ανοίξουν οι δραστηριότητες” είπε χαρακτηριστικά ο κ. Δημόπουλος.
Όσον αφορά στο Πάσχα και στις συνθήκες υπό τις οποίες αναμένεται να γιορτάσουμε, σημείωσε ότι εάν έχουν εμβολιαστεί οι 60 και άνω και οι ευπαθείς ομάδες μέσα στους επόμενους δύο μήνες, υπάρχει προοπτική για μείωση των μέτρων.
Ολες οι Ειδήσεις
- Άννα Βίσση: Συνεχίζει τις εξωτικές διακοπές της – Το βίντεο με καρχαρία που …κάνει βόλτες
- Προσήχθη 20χρονος για την δολοφονία του γιου του ταξιάρχου της ΕΛ.ΑΣ στον Άγιο Δημήτριο
- Ελένη Μενεγάκη: Η αινιγματική ανάρτηση της «έριξε» το Instagram
- Ο Δήμαρχος Αθηναίων Χάρης Δούκας στο FACES με την Εύη Φραγκάκη (βίντεο)
- «CINDERELA NIGHTS»: Η ModernCinderella υποδέχεται τονΤρύφωνα Σαμαρά και τον DJ Deleasis στο OPEN
- «Στην αγκαλιά του Φάνη»: Σάκης Κατσούλης, Μαριαλένα Ρουμελιώτη και Ευαγγελία Πλατανιώτη κερδίζουν τις εντυπώσεις – Τρέϊλερ
- 38ο Sports Assembly της EBU: Η Αθήνα στο επίκεντρο του διαλόγου για το μέλλον των αθλητικών μεταδόσεων, με συνδιοργανώτρια την ΕΡΤ
- Κονσίτα: Δείτε πως είναι σήμερα 12 χρόνια μετά την νίκη της στην Eurovision
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook