Τραγικές στιγμές εκτυλίχτηκαν το πρωί στο λιμάνι της Καλαμάτας καθώς το λιμενικό σκάφος μετέφερε τις 39 σορούς που είχαν περισυλλεγεί από τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πύλου μετά το ναυάγιο.

Σ ένα από μεγαλύτερα ναυάγια στη Μεσόγειο εξελίσσεται η ναυτική τραγωδία της Πύλου με 78 νεκρούς μετανάστες , σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό, ενώ ανάμεσα τους υπάρχει και μια γυναίκα. Οι έρευνες για τον εντοπισμό διασωθέντων συνεχίζονται πυρετωδώς αν και όσο περνούν οι ώρες οι ελπίδες εξανεμίζονται με τον αριθμό των αγνοουμένων να είναι μεγάλος και πάντως ανεξακρίβωτος καθώς στο πλοίο φέρεται να επέβαιναν από 500 έως 700 άτομα.

Το μακάβριο μέρος της τραγωδίας έλαβε χώρα χτές το βράδυ στο λιμάνι της Καλαμάτας όπου έφτασε το σκάφος του Λιμενικού με τις σορούς των μεταναστών.


Πληροφορίες για έξι διακινητές μέσα στους διασωθέντες – Ανάμεσά τους και ο καπετάνιος
Έξι διακινητές εντοπίστηκαν ανάμεσα στους διασωθέντες του ναυαγίου στα ανοιχτά της Πύλου, σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες που μετέδωσε στο OPEN, ο Μίλτος Σακελλάρης.

Σύμφωνα με τον δημοσιογράφο του OPEN, ο αριθμός αυτός μπορεί να αυξηθεί ακόμα περισσότερο ενώ ανάμεσα στους διακινητές θεωρείται ότι είναι και ο κυβερνήτης του πλοίου που μιλούσε άπταιστα αγγλικά.

Ήδη στις έρευνες έχει ενταχθεί και η ΕΥΠ, κλιμάκιο της οποίος βρίσκεται ήδη στην Καλαμάτα προκειμένου να ερευνήσει τους διακινητές. Μάλιστα, υπάρχει εντολή από τις Αρχές να μη μετακινηθεί κανείς από την Καλαμάτα μέχρι να εντοπιστούν οι διακινητές και να συλληφθούν.

Η ΕΥΠ έχει αναλάβει το έργο να ερευνήσει πόσο επεκτείνεται το δίκτυο αυτών των διακινητών και μέχρι πού επεκτείνονται οι επαφές του και η δράση του.

Τραγικές στιγμές στο λιμάνι της Καλαμάτας
Τραγικές στιγμές εξελίχθηκαν το πρωί στο λιμάνι της Καλαμάτας το λιμενικό σκάφος μετέφερε τις 39 σορούς που είχαν περισυλλεγεί από τη θαλάσσια περιοχή ανοιχτά της Πύλου.

Στη συνέχεια, οι σοροί θα μεταφερθούν στην Αθήνα για τη διαδικασία της αναγνώρισης και της νεκροτοψίας-νεκροτομής.

Παρόμοιες σκηνές εκτυλίχθηκαν και το βράδυ της Τετάρτης λίγο πριν τις 11 με τη μεταφορά άλλων σορών που το σκάφος του λιμενικού παρέλαβε από φρεγάτα.


Στη φρεγάτα είχαν μεταβεί από τις 7 το απόγευμα της Τετάρτης, με λάντζα ιατροδικαστές και εκεί προχώρησαν στη διαδικασία λήψης dna από τα πτώματα που είχαν ανασυρθεί από τη θαλάσσια περιοχή στην οποία είχε γίνει το ναυάγιο.

Στο λιμάνι της Καλαμάτας βρέθηκε και φορτηγό – ψυγείο για να παραλάβει τις σορούς, ώστε να μεταφερθούν σε χώρο ιατροδικαστικών υπηρεσιών.

Υπάρχει έχει ένα μεγάλο ερώτημα σχετικά με τον συνολικό αριθμό των επιβαινόντων, που σύμφωνα με τις μαρτυρίες των διασωθέντων είναι περί τους 600-750 άτομα.

Η μαρτυρία για τα 100 παιδιά στα αμπάρια
Συγκλονιστικές είναι την ίδια ώρα οι μαρτυρίες διασωθέντων που είπαν σε γιατρούς του νοσοκομείου της Καλαμάτας ότι στα αμπάρια του σκάφους το οποίο βυθίστηκε στο πιο βαθύ σημείο της Μεσογείου, περί τα 5.000 μέτρα, βρίσκονταν περίπου 100 παιδιά.

«Συγκινήθηκα όταν έδωσα το κινητό μου τηλέφωνο για να μιλήσουν με την οικογένειά τους στην Αίγυπτο», είπε αρχικά ο γιατρός και στη συνέχεια για την πιθανότητα να υπήρχαν παιδιά και γυναίκες στο αμπάρι είπε: «Ρώτησα έναν ασθενή και μίλησε για έναν μεγάλο αριθμό παιδιών, περίπου 100».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook