Μία 16χρονη έσωσε από βέβαιο πνιγμό ένα 10χρονο αγοράκι, στο Πευκοχώρι της Χαλκιδικής, κάνοντας του τη γνωστή λαβή Χάιμλιχ .

Η λαβή Χάιμλιχ της 16χρονης Μαρίας που ήξερε να κάνει έσωσε το αγοράκι που πνιγόταν από αγγούρι.
Το παιδί που έτρωγε δίπλα της, είχε καταπιεί αμάσητα τρία κομμάτια αγγούρι, με αποτέλεσμα να μην μπορεί να αναπνεύσει.

Η επέμβαση της ήταν σωτήρια με χτυπήματα στην πλάτη και τη λαβή Χάιμλιχ, δίνοντας ανάσα στο μικρό αγόρι που αδυνατούσε να αναπνεύσει καθώς στον λαιμό του είχαν σταθεί τρία κομμάτια από αγγούρι.

«Το παιδάκι που σώσαμε, ήρθε με τη μαμά του και μας ευχαρίστησε», είπε η 16χρονη Μαρία από τη Χαλκιδική η οποία εκπαιδεύτηκε στις πρώτες βοήθειες από τα 9 της, μέσω της οργάνωσης «Kids Save Lives», γνώση που αποδείχτηκε σωτήρια για το μικρό παιδί που πνιγόταν από φαγητό.

Η 16χρονη Μαρία που βρέθηκε εκεί για το Σαββατοκύριακο, είναι η μικρότερα εκπαιδεύτρια της Ευρώπης, όπως αναφέρει σε ανάρτησή του το KIDS SAVE LIVES, ενώ μαθαίνει και σε μικρότερα από αυτήν παιδιά πώς να παρέχουν τις πρώτες βοήθειες για να σώζουν ζωές.


«Όλοι μπορούν να σώζουν ζωές, εγώ είμαι μόνο ένα από τα 130.000 παιδιά που έχουν εκπαιδευτεί στην παροχή πρώτων βοηθειών μέσω του Kids Save Lives» τόνισε η μικρότερη εκπαιδεύτρια πρώτων βοηθειών της Ευρώπης που μίλησε για την ηρωική της πράξη.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook