Το βίντεο ντοκουμέντο της κακοποίησης του σκύλου κάνει το γύρο του διαδικτύου και προκαλεί αποτροπιασμό.

Ο σκύλος που είναι δεμένος με σύρμα στον κοτσαδόρο αυτοκινήτου, σέρνεται σε δρόμο της Ζακύνθου, με τον οδηγό να συνεχίζει την πορεία του με ταχύτητα και το ζώο να υποφέρει.

Λίγες ώρες μετά τη σύλληψη του 75χρονου και το πρόστιμο 30.000€ που του επιβλήθηκε, άτομα από το στενό του περιβάλλον μιλούν στο MEGA και τονίζουν πως πρόκειται για έναν φιλόζωο που κατηγορείται άδικα.

«Ό,τι αδέσποτο πάει, το ταΐζει, τα έχει εκεί πέρα, γεννάνε, τα μεγαλώνει. Από το ίδιο πιάτο τρώει το σκυλί μαζί με αυτόν. Πήγε η αστυνομία και τον προσήγαγαν, τον πήραν από το σπίτι του. Του έφυγε από το πορτμπαγκάζ και κρεμάστηκε».

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο 75χρονος υποστήριξε στους αστυνομικούς πως έδεσε τον σκύλο στο πορτ μπαγκάζ. Το είχε αφήσει, όπως ανέφερε, ανοιχτό για να μπαίνει αέρας και κάποια στιγμή, όπως είπε στους αστυνομικούς, το ζώο πήδηξε στον δρόμο χωρίς να καταλάβει το παραμικρό.

Στα πλάνα που προκαλούν ανατριχίλα, φαίνεται ένα κομμάτι από το σύρμα να καταλήγει στο πορτ μπαγκάζ και το υπόλοιπο να έχει μπλεχτεί στον κοτσαδόρο.

«Δεν χωρούσε να το βάλει στο πίσω κάθισμα το σκυλί και συνηθίζει μνα το βάζει με ένα σύρμα στο πορτμπαγκάζ πίσω ανοιχτό και να παίρνει αέρα το σκυλί. Είναι το αγαπημένο του, είναι φίλος του. Πάνε μαζί σε εξωτερικές εργασίες, να φτιάξει μηχανήματα και το παίρνει μαζί του. Βγήκε από την τρύπα το σκυλί και κρεμάστηκε».
Ο 75χρονος ανέφερε πως το ζώο ήταν αδέσποτο, όμως μετά τη δημοσιοποίηση των εικόνων, μια οικογένεια υποστήριξε πως ήταν δικό της και το ζήτησε πίσω.

«Είναι ένα ζώο που σίγουρα είναι σε σοκ και ταλαιπωρημένο γιατί κοιμήθηκε όλη τη νύχτα σερί. Επειδή κοιμήθηκε σε μαλακό κρεβάτι ήρθε και απλώθηκε, κοιμήθηκε βαθιά, αυτό πολλές φορές είναι δείγμα, αν είναι στρεσαρισμένο, ένας βαθύς ύπνος», ανέφερε το μέλος Ζακυνθινού Ομίλου Μέριμνας Ζώων, Παναγιώτα Λημνιού.

Το βίντεο τράβηξε οδηγός που έτυχε να περνάει από το σημείο. Ήταν εκείνος που ανάγκασε τον ηλικιωμένο να σταματήσει.

Το θέμα ανέδειξαν φιλοζωικές οργανώσεις της Ζακύνθου που ζητούν την παραδειγματική τιμωρία του 75χρονου οδηγού.

«Με άμεσες ενέργειες της ελληνικής αστυνομίας, ο δράστης έχει ήδη συλληφθεί και θα του επιβληθούν οι προβλεπόμενες ποινές. Τέτοιες αντικοινωνικές συμπεριφορές δε γίνονται αποδεκτές», είπε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νότης Μηταράκης.

Πριν από λίγες μόνο μέρες, ανάλογες εικόνες είχαν καταγραφεί στο Μουζάκι της Ζακύνθου με θύμα σε εκείνη την περίπτωση μία κατσίκα.

Ο τραυματισμένος σκύλος μεταφέρθηκε σε κτηνιατρείο και δεν κινδυνεύει η ζωή του. Τα καψίματα στα πέλματα όμως δεν του επιτρέπουν να σταθεί για την ώρα όρθιος για μεγάλη διάρκεια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook