Πρόστιμο για κατάληψη χώρου επέβαλε το Λιμενικό στο beach bar στην Αγία Μαρίνα της Ρόδου για τις πλωτές εξέδρες στη θάλασσα.

Το Λιμεναρχείο Ρόδου επέβαλε το πρόστιμο στο beach bar στην Αγία Μαρίνα, κατά του οποίου ξέσπασε σάλος μετά το βίντεο που κυκλοφόρησε στα social media και δείχνει έναν σερβιτόρο να σερβίρει παραγγελία σχεδόν κολυμπώντας, αφού το νερό της θάλασσας φτάνει μέχρι πάνω από το στήθος του.

Τα πρόστιμα αφορούν στην κατάληψη θαλάσσιου χώρου και επιβλήθηκαν μετά από εντολή του υπουργού Ναυτιλίας να ελεγχθεί η νομιμότητα των κατασκευών της επιχείρησης.

Το βίντεο που προκάλεσε σάλο


Σύμφωνα με την ΕΡΤ η υπόθεση παίρνει και τοδρόμο της δικαιοσύνης. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Επισιτισμού και Τουρισμού μαζί με το Εργατικό Κέντρο της Ρόδου θα περάσουν το πρωί της Δευτέρας το κατώφλι του Εισαγγελέα ώστε να καταθέσουν ό,τι υλικό έχουν στη διάθεσή τους.

Κατά τον έλεγχο που διενεργήθηκε στην επιχείρηση από το τοπικό κλιμάκιο του ΣΕΠΕ μετά από παρέμβαση του υπουργού Εργασίας Άδωνι Γεωργιάδη δεν διαπιστώθηκε κάτι παράνομο.

Ωστόσο σε άλλο έλεγχο που έγινε από το Λιμεναρχείο Ρόδου μετά από εντολή του υπουργού Ναυτιλίας, Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη, διαπιστώθηκαν παραβάσεις που σχετίζονται με την παράνομη κατάληψη θαλάσσιου χώρου από επικαθήμενες κατασκευές από μέταλλο και ξύλο. Για τις παραβάσεις επιβλήθηκαν σχετικά πρόστιμα, ενώ ανάλογες παραβάσεις είχαν διαπιστωθεί και σε προγενέστερους ελέγχους στις 16.5.2023 και 21.06.2023 και είχαν σχηματισθεί σχετικές δικογραφίες.

Η δήλωση του ιδιοκτήτη του beach bar
Ο επιχειρηματίας με δήλωση του το πρωί στο OPEN είπε ότι είναι καθόλα νόμιμος και είναι επιλογή του εργαζόμενου του να σερβίρει στη θάλασσα πελάτες γιατί παίρνει καλό φιλοδώρημα . Αναλυτικά η δήλωση του:

«Είμαι επιχειρηματίας 27 χρόνια ποτέ δεν είχα καταγγελία όλοι ζητούν να έρθουν να δουλέψουν στα μαγαζιά μου. Είναι δυνατόν να κάνει κάτι τέτοιο με το ζόρι ο εργαζόμενος; 5 χρόνια είναι εργαζόμενός μου. Είναι ένα μεμονωμένο γεγονός και το έκανε αυτό για να πάρει τα τυχερά του. Το παιδί αυτό παίρνει 3.000 ευρώ τον μήνα και αν ο πελάτης τού έταξε γερό πουρμπουάρ, μπήκε για να το πάρει. Η στολή αυτή είναι αδιάβροχη αλλά γνωρίζω ότι το βίντεο το δημοσίευσε ψεύτικο προφίλ ανταγωνιστή που ήθελα να μου κάνει κακό και να στιγματιστεί η επιχείρησή μου», είναι η απάντηση του ιδιοκτήτη του beach bar στο OPEN.

Και καταλήγει «ήρθαν 10 επιθεωρητές και τα βρήκαν όλα νόμιμα. Όσο για τα τραπεζάκια, μπαίνουν και βγαίνουν, δεν είναι κατάχρηση. Ρώτησαν οι επιθεωρητές τους εργαζόμενους αν τους αναγκάζω να μπαίνουν στη θάλασσα και εκείνοι τούς είπαν πως το κάνουν για καλύτερο πουρμπουάρ. Δεν θέλω να κάνω άλλη δήλωση αλλά και ο εργαζόμενός μου τα ίδια θα σας πει».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook