Το Μικτό Ορκωτό Εφετείο Θεσσαλονίκης επικύρωσε ομόφωνα την καταδίκη του λέκτορα του ΑΠΘ για τη δολογονία με αρσενικό της γυναίκας του και της γιαγιάς της.

Και σε αυτό το δικαστήριο ο λέκτορας από το Αριστοτέλειο Πανεπίστημιο Θεσσαλονίκης αρνήθηκε την κατηγορία και υποστήριξε ότι ο θάνατος των δύο γυναικών οφείλεται σε ατύχημα, συνεπεία χρόνιας δηλητηρίασης που προκλήθηκε από κατανάλωση νερού στην Χαλκιδική

Ωστόσο δικαστές και ένορκοι δεν πείστηκαν και του επέβαλαν δις ισόβια για ανθρωποκτονία με πρόθεση κατά συρροή και σε δεύτερο βαθμό και για τις δύο δολοφονίες, τόσο της συζύγου όσο και της 85χρονης γιαγιάς της τον Αύγουστο του 2013, με αρσενικό.

Δεν του αναγνωρίστηκε κανένα ελαφρυντικό, ενώ και πρωτοδίκως, η ποινή ήταν η ίδια.

Την ενοχή του είχε προτείνει και ο Εισαγγελέας στο δευτεροβάθμιο δικαστήριο, σημειώνοντας πως ο κατηγορούμενος «κερνούσε δηλητήριο τη σύζυγό του» και τόνισε πως ο θάνατος των δύο γυναικών δεν μπορεί να οφείλεται σε ατυχηματική έκθεση σε αρσενικό, όπως ισχυρίζεται ο κατηγορούμενος.

Όπως ανέφερε ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του, ο 51χρονος λέκτορας του ΑΠΘ που ήταν γεωλόγος γνώριζε λόγω τις επαγγελματικής του ιδιότητας για τις θανατηφόρες συνέπειες του αρσενικού. Ως προς τη χορήγησή του, είπε ότι «μετάγγιζε» το λεγόμενο «καθαρό αρσενικό» σε φιάλη νερού, από το οποίο έπινε η σύζυγός του, ενώ με τον ίδιο τρόπο χορήγησε την ουσία στην ηλικιωμένη γιαγιά της, η οποία κατανάλωνε νερό αποκλειστικά από φιάλη που προοριζόταν για την ίδια.

Ο συνήγορος του 51χρονου, είχε ισχυριστεί νωρίτερα πως δεν υπάρχουν αποδεικτικά στοιχεία σε βάρος του κατηγορούμενου και έκανε λόγο για ιατρική αμέλεια τις ημέρες νοσηλείας της 34χρονης, συζύγου του κατηγορούμενου που αποδείχτηκε μοιραία, ενώ μίλησε και για εσφαλμένους χειρισμούς στην υπόθεση, αντιφάσεις σε καταθέσεις αλλά και σημαντικές παραλείψεις από την πλευρά των γιατρών που, αν και γνώριζαν ότι η γυναίκα είχε βαρέα μέταλλα στον οργανισμό της, καθυστέρησαν, με αποτέλεσμα να μην της δοθεί έγκαιρα θεραπεία.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook