Αναμένονται εντός της ημέρας απαντήσεις από την νεκροψία – νεκροτομή για τα αίτια θανάτου των δύο 18χρονων συμμαθητών από την Ιρλανδία στην Ίο.

Οι δύο νέοι από την Ιρλανδία, πέθαναν ξαφνικά το περασμένο Σάββατο ενώ γιόρταζαν την αποφοίτησή τους στο ελληνικό νησί, μαζί με δεκάδες άλλους συμμαθητές τους από το κολλέγιο της στο Δουβλίνο.

Η νεκροψία που θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά είναι άκρως σημαντική , ενώ η ελληνική αστυνομία έχει ξεκινήσει έρευνα για τα ποτά που ήπιαν τα δύο παιδιά, αν ήταν νοθευμένα.

Σύμφωνα με την DailyMail, η οποία παρουσιάζει δηλώσεις της εκπροσώπου της αστυνομίας, Κωνσταντίας Δημογλίδου, η ΕΛΑΣ θα εξετάσει αν τα ποτά που είχαν καταναλώσει οι Ιρλανδοί πριν το τραγικό περιστατικό ήταν νοθευμένα.

Ο Andrew O’Donnell πιστεύεται ότι έπεσε και χτύπησε το κεφάλι του ενώ περπατούσε προς το ξενοδοχείο του, κατά μήκος ενός δρόμου με απότομους βράχους, τα ξημερώματα της Κυριακής. Όταν βρέθηκε το πτώμα του, ο φίλος του Max Wall κατέρρευσε από το σοκ χάνοντας τη ζωή του.

Την ίδια ώρα σύμφωνα με την Daily Mail, ο 18χρονος Μαξ Γουόλ έψαχνε για μια ημέρα τον φίλο του, Άντριου Ο’ Ντόνελ, πριν τελικά να καταρρεύσει στο λιμάνι αφού έμαθε το τραγικό τέλος του συμμαθητή του.
Σύμφωνα με το δημοσίευμα ο Μαξ επισκέφθηκε κατάστημα στην Ίο και έφτιαξε αφίσες για την εξαφάνιση του Άντριου, τα ίχνη του οποίου είχαν χαθεί από το βράδυ του Σαββάτου.

Κατά το δημοσίευμα με τις αφίσες στο χέρι ο Μαξ ενημέρωσε κατοίκους της Ίου για την εξαφάνιση του φίλου του ζητώντας πληροφορίες για την τύχη του, χωρίς να γνωρίζει ότι ο Άντριου είχε αφήσει την τελευταία του πνοή σε έναν γκρεμό στην περιοχή Γερμανώλη.

Όταν έμαθε για το τραγικό τέλος του φίλου του, ο Μαξ αποφάσισε να επιστρέψει στο Δουβλίνο προκειμένου να βρεθεί μαζί με ανθρώπους που γνώριζαν τον Άντριου και να μοιραστεί μαζί τον πόνο τους αλλά δεν πρόλαβε καθώς κατέρρευσε και άφησε την τελευταία του πνοή στο λιμάνι της Ίου όπου περίμενε το πλοίο για τον Πειραιά.
Όπως είπαν φίλοι του ο Μαξ ήταν «συντετριμμένος» για τον θάνατο του Άντριου και είχε αποφασίσει ότι «το πάρτι τελείωσε» μαζεύοντας τα πράγματά του για να επιστρέψει στην Ιρλανδία.

Θρήνος στο Δουβλίνο
Στο νότιο Δουβλίνο οι κάτοικοι είναι σε «σοκ και απόγνωση», όπως δήλωσε στους δημοσιογράφους ο διευθυντής του Κολλεγίου, όπου φοιτούσαν οι 18χρονοι. «Οι νεκροτομές θα δείξουν τα ακριβή αίτια θανάτου», είπε χαρακτηριστικά.

Στο σχολείο τους έχουν ανοιχτεί δύο βιβλία συλλυπητηρίων, ενώ οι σημαίες κυματίζουν μεσίστιες. Παράλληλα, προγραμματίζονται λειτουργίες στη μνήμη των δύο παιδιών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook