Στο βίντεο φαίνεται το πλοίο με τους μετανάστες πώς γέρνει απειλητικά προς την μία και την άλλη πλευρά έτοιμο να βυθιστεί.

Συγκλονιστικό βίντεο ντοκουμέντο του MEGA, λίγο πριν από το τραγικό και πολύνεκρο ναυάγιο στα ανοιχτά της Πύλου.

Δημοσιογραφική έρευνα που διεξήχθει από τον Βασίλη Λαμπρόπουλο, αστυνομικό συντάκτη των εφημερίδων «Το Βήμα» και τα «Τα Νέα», φέρνει στο φως της δημοσιότητας στο MEGA βίντεο ντοκουμέντο που κόβει την ανάσα.

Στο βίντεο φαίνεται το πλοίο πώς γέρνει απειλητικά προς την μία και την άλλη πλευρά έτοιμο να βυθιστεί. Το συγκεκριμένο οπτικό υλικό προέρχεται από τις κάμερες του Λιμενικού Σώματος που παρακολουθούσε τις κινήσεις του μοιραίου δουλεμπορικού με τους 700 τουλάχιστον επιβάτες που υπολογίζεται ότι έχει πάνω του.

Στο οπτικό υλικό που εξασφάλισε το MEGA αποτυπώνονται οι κλυδωνισμοί και η αστάθεια, λόγω ακριβώς της υπερφόρτωσης και των μετακινήσεων των εκατοντάδων επιβατών.

Μάλιστα, από την έντονη κλίση που παίρνει το πλοίο οι επιβάτες της αντίστοιχης πλευράς σχεδόν ακουμπούν την θάλασσα.

Καταλήγοντας θα πρέπει να σημειωθεί ότι τα μέλη του Λιμενικού Σώματος δεν αποδέχονται με κατηγορηματικό τρόπο ότι υπήρξε προσπάθεια ρυμούλκησης του σκάφους – όπως αναφέρουν ξένα Μέσα – και υπογραμμίζουν ότι το εν λόγω βίντεο αποδεικνύει πόσο ασταθές ήταν το πλοίο λόγω του ανθρώπινου φορτίου που υπήρχε πάνω σε αυτό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook