Ονόματα από την ελληνική μυθολογία επέλεξαν οι επιστήμονες στην Ιταλία για τα κύματα καύσωνα που σαρώνουν τη Νότια Ευρώπη.

Ο καύσωνας «Κέρβερος» – που ονομάστηκε από την Ιταλική Μετεωρολογική Υπηρεσία για να περιγράψει τις ακραίες υψηλές θερμοκρασίες σε Ρώμη και Φλωρεντία θα δώσει τη θέση στον Χάροντα, σύμφωνα με το ρεπορτάζ του MEGA .

Στο μάτι του κυκλώνα Ιταλία, Γαλλία, Ισπανία, Κροατία, Ελλάδα και Τουρκία.

Τα μεγάλα διεθνή δίκτυα κάνουν ιδιαίτερη αναφορά και στις υψηλές θερμοκρασίες που επικρατούν στην Ελλάδα. Το «Sky News» καταγράφει τις δύσκολες συνθήκες που βιώνουν οι εργαζόμενοι στις ψησταριές και στους φούρνους.
Απεσταλμένη δημοσιογράφος περιγράφει: «Στην Αθήνα είναι συνηθισμένοι στη ζέστη, αλλά παίρνουν πολύ σοβαρά αυτό το καιρικό φαινόμενο. Οι Αρχές καλούν τον κόσμο να μείνει μέσα σε εσωτερικό χώρο και άνοιξαν κλιματιζόμενους χώρους για όσους δεν έχουν κλιματισμό».

Το BBC αναφέρει στο ρεπορτάζ του για τον καύσωνα ότι ο Ελληνικός Ερυθρός Σταυρός έχει στείλει ομάδες στην Ακρόπολη για να φροντίσουν τους επισκέπτες.

«Αυτός ο καύσωνας ονομάστηκε Κέρβερος όπως το μυθικό τέρας με τα τρία κεφάλια που πρωταγωνιστεί στην Κόλαση του Δάντη. Είναι πολύ ισχυρός καύσωνας με τις θερμοκρασίες να φτάνουν στους 48 βαθμούς Κελσίου. Αυτές οι θερμοκρασίες μπορούν να καταρρίψουν κάθε ρεκόρ στην Ευρώπη», σχολιάζει ένας δημοσιογράφος.

Θερμοκρασίες ρεκόρ, μέσα στο Σαββατοκύριακο, αναμένουν οι μετεωρολόγοι στις ιταλικές πόλεις, στην Τοσκάνη η θερμοκρασία θα είναι στους 41-43°C, στην Απουλία στους ΑΠΟΥΛΙΑ 45°C και την Σαρδηνία – Σικελία το θερμόμετρο θα καταγράψει 48°C.

Μάλιστα, περιμένουν να σπάσει το ρεκόρ των 48,8 °C που είχε καταγραφεί στη Σικελία τον Αύγουστο του 2021.

Ισπανία: Στους 46 βαθμούς το θερμόμετρο στη Γρανάδα
«Καμίνι» και η Ισπανία με το θερμόμετρο στην Γρανάδα να αγγίζει τους 46 βαθμούς Κελσίου. Οι αρχές έχουν σημάνει συναγερμό και προειδοποιούν τους πολίτες να είναι προσεκτικοί.

Κροατία: Ισχυρότερος όλων των εποχών ο φετινός καύσωνας

Στην Κροατία, το θερμόμετρο έφθασε τους 40 βαθμούς προκαλώντας δασικές πυρκαγιές.
Οι μετεωρολόγοι προβλέπουν ότι ο φετινός καύσωνας θα είναι ο ισχυρότερος όλων των εποχών.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook