Δραματικές ώρες περνούν οι κάτοικοι της Μάνδρας και των γύρω περιοχών καθώς η πύρινη λαίλαπα από τα Δερβενοχώρια έφτασε μέχρι τις αυλές των σπιτιών τους.

Αντιμέτωποι με ένα τεράστιο πύρινο μέτωπο που κινείται ανεξέλεγκτα από τα Δερβενοχώρια μέχρι τη Μάνδρα και μέχρι τη Νέα Πέραμο βρίσκονται δεκάδες πυροσβέστες που επιχειρούν στο έδαφος, με μοναδικό σκοπό να διατηρήσουν τις φλόγες μακριά από κατοικημένες περιοχές, έως το πρώτο φως της ημέρας, οπότε θα σηκωθούν τα εναέρια μέσα.

Οι πυροσβέστες δίνουν ολονύχτια μάχη και σε ένα νέο πύρινο μέτωπο αυτό της Βλυχάδας στα Μέγαρα,. Ο αντιδήμαρχος Πολιτικής Προστασίας Μεγάρων, Κωνσταντίνος Φυλακτός, μιλώντας στην κάμερα της ΕΡΤ τόνισε ότι η φωτιά καίει 200 μέτρα από την Εθνική Οδό. Σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση η παλαιά Εθνική Οδός είναι ανοιχτή και στα δύο ρεύματα ενώ στη νέα Εθνική είναι κλειστό το ρεύμα προς Κόρινθο, στο ύψος της Νέας Περάμου.

Το συγκεκριμένο πύρινο μέτωπο χωρίστηκε σε δύο μέρη: το ένα κινείται προς την Άνω Βλυχάδα και το άλλο προς τα Μέγαρα. Στην ευρύτερη περιοχή τα μέτωπα είναι τρία: Άνω Βλυχάδα, Λουτρόπυργος και οικισμός Πλάτωνα.

Ο κ. Φυλακτός δήλωσε αισιόδοξος ότι η φωτιά δεν θα προχωρήσει, από τις εγκαταστάσεις της Ολυμπίας Οδού όπου βρίσκεται, καθώς οι επίγειες δυνάμεις είναι πολλές αλλά επιχειρούν φορτωτές και γκρέιτερ, ανοίγοντας αντιπυρικές ζώνες. «Αυτή τη στιγμή δεν πνέουν ισχυροί άνεμοι αλλά η φωτιά βρίσκεται στα 200 μέτρα από την Εθνική Οδό (…) Το μήκος του μετώπου μπορεί να είναι και τριών χιλιομέτρων», συμπλήρωσε. «Στον οικισμό Πλάτωνα ίσως να έχουμε και καμένα σπίτια. (…) Γύρω στα 70 άτομα έχουν μεταφερθεί σε ασφαλές μέρος, όλοι είναι καλά στην υγεία τους».

Νωρίτερα, εντολή για εκκένωση δόθηκε στους οικισμούς Λουτρόπυργο, Άνω Βλυχάδα, Όθωνα και Ευταξία, καθώς και στη Νέα Ζωή Μάνδρας, στον Νέο Πόντο, όπου καίγονται σπίτια, καθώς και στον οικισμό Ποντίων στη βιομηχανική ζώνη της Μαγούλας.

Στη Νέα Πέραμο οι φλόγες
Οι φλόγες απειλούν και τη Νέα Πέραμο ενώ λίγο νωρίτερα στάλθηκε μήνυμα μέσω του 112 στους κατοίκους, καλώντας τους να παραμείνουν σε ετοιμότητα και να ακολουθήσουν τις οδηγίες των αρχών. Βίντεο της ΕΡΤ δείχνει πόσο κοντά έχει φτάσει η πυρκαγιά στην περιοχή.

Στη Νέα Πέραμο βρίσκονται επίσης σε επιφυλακή σκάφη του Λιμενικού και επιβατηγό οχηματαγωγό πλοίο εφόσον χρειαστεί να γίνει εκκένωση διά θαλάσσης, καθώς μαίνεται η φωτιά στο Λουτράκι.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook