Οι έπαινοι αλλά και οι ανησυχίες των τουριστών που αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία για να γλυτώσουν από τη φωτιά στη Ρόδο

Οι τουρίστες παρά την ταλαιπωρία και την τραγικότητα των στιγμών που έζησαν με τη φωτιά στη Ρόδο, μόνο καλά λόγια είχαν να πούν για τη βοήθεια που τους πρόσφεραν οι κάτοικοι της Ρόδου και οι τοπικές αρχές όταν αναγκάστηκαν να εγκαταλείψουν τα ξενοδοχεία τους.

«Ο ελληνικός λαός και οι εθελοντές ήταν καταπληκτικοί μπροστά σε μια τόσο τρομερή τραγωδία για τη χώρα τους» έγραψε ένας τουρίστας – Άλλοι μιλούν για την πιο τρομακτική στιγμή της ζωής τους.

«Είμαστε ασφαλείς προς το παρόν. Η πιο τρομακτική στιγμή σε ολόκληρη τη ζωή μου», έγραψε ένας χρήστης.

«Ήμασταν στο ξενοδοχείο Lindos και οι ντόπιοι, αθλητικά σωματεία επιστράτευσαν ανθρώπους να έρθουν με σκάφη, μικρές βάρκες στην παραλία Λάδου και πήραν όλα τα παιδιά, πρώτα τα γυναικόπαιδα και μετά επέστρεψαν για τους άνδρες και μετά πήγαμε στην ακτή και μας έβαλαν σε λεωφορεία και μας μετέφεραν εδώ. Τα καταστήματα μας πρόσφεραν νερό, δωρεάν φαγητό, όλα τα καταστήματα και τα σούπερ μάρκετ και δεν δέχονταν χρήματα. Τα εστιατόριά σας έδιναν φαγητό στα παιδιά μας και μπανάνες γιατί ήταν διαβητικός. Μας φρόντισαν πραγματικά καλά οι Έλληνες και δεν έχουμε λόγια να τους ευχαριστήσουμε», δήλωσαν τουρίστριες σε βίντεο που αναρτήθηκε στο Twitter.


«Στις 4 π.μ. φτάσαμε στο σχολείο και οι ντόπιοι είχαν έτοιμο φαγητό / νερό / υπνόσακους για τους ανθρώπους – καταπληκτικό!» έγραψε ένας χρήστης.

Ένας άλλος, που βρέθηκε επίσης σε σχολείο, έγραψε: «Ο ελληνικός λαός και οι εθελοντές ήταν καταπληκτικοί μπροστά σε μια τόσο τρομερή τραγωδία για τη χώρα τους».

Ένας άλλος διαμαρτυρήθηκε για την πολιτική της αεροπορικής, που έκανε την προσγείωση, ενώ δεν μπορούσαν να πάνε στο ξενοδοχείο. «Πέντε από εμάς ανάμεσα σε εκατοντάδες κοιμηθήκαμε στο πάτωμα ενός σχολείου», έγραψε, λέγοντας όμως ότι «οι ντόπιοι κάνουν τα πάντα».


«Είμαστε ασφαλείς προς το παρόν. Η πιο τρομακτική στιγμή σε ολόκληρη τη ζωή μου», έγραψε ένας χρήστης, που μεταφέρθηκε με σκάφος μαζί με τα παιδιά του, μακριά από την περιοχή της πυρκαγιάς. «Δεν ξέρω πώς θα το επεξεργαστούν, αλλά τι γενναία παιδιά», ‘έγραψε.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook