Φωτιά στο Αίγιο: Εκκενώνεται η περιοχή Τράπεζα – Κοντά στα σπίτια οι φλόγες
Εκτός ελέγχου η φωτιά στο Αίγιο Νέο μήνυμα για εκκένωση του οικισμού Τράπεζα
Μεγάλες διαστάσεις παίρνει η φωτιά που ξέσπασε στο Αίγιο.
Λίγο πριν τις 11 εστάλη νέο μήνυμα 112 για εκκένωση της περιοχής Τράπεζα προς Ακράτα. Οι ισχυροί άνεμοι οδήγησαν τις φλόγες προς το Διακοφτό και λίγο μετά τις 21:30 το πύρινο μέτωπο άρχισε να κατευθύνεται και προς την περιοχή Τράπεζα.
Συγκεκριμένα το μήνυμα αναφέρει: «Αν βρίσκεστε στην περιοχή Τράπεζα, εκκενώστε τώρα προς Ακράτα. Δασική πυρκαγιά στην περιοχή σας. Ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών. Οδηγίες αυτοπροστασίας: https://civilprotection.gov.gr/odigies-prostasias/dasikes-pyrkagies ».
Η νύχτα αναμένεται δύσκολη τόσο για τους πυροσβέστες που επιχειρούν όσο και για τους κατοίκους της περιοχής. Κάποιοι έχουν ήδη φύγει από τα σπίτια τους και έχουν απομακρυνθεί. Άλλοι παραμένουν και προσπαθούν να βοηθήσουν με όποιο τρόπο μπορούν στο έργο της κατάσβεσης.
Νωρίτερα εκκενώθηκε και ο οικισμός Κάστρο προς Καθολικό
Η φωτιά κατακαίει από το Αίγιο και συνεχίζει μέχρι το Διακοφτό.
Στο μεταξύ λόγω της φωτιάς διακόπηκαν προσωρινά τα δρομολόγια της αμαξοστοιχίας στη γραμμή Διακοπτό-Καλάβρυτα-Διακοπτό με εντολή της Πυροσβεστικής
Επίσης είχε διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στην Παλαιά Εθνική Οδό Πατρών – Κορίνθου, στο 162,5χλμ, στο ύψος της γέφυρας Τσαγρή και στα δυο ρεύματα κυκλοφορίας.
Στο έργο της κατάσβεσης παίρνουν μέρος 47 πυροσβέστες, 2 πεζοπόρα τμήματα, 2 οχήματα, ενώ ρίψεις πραγματοποιήσαν μέχρι να νυχτώσει 3 αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα.
Ολες οι Ειδήσεις
- CashorTrash: Τα ιδιαίτερα κοσμήματα της Ινδιάνικης φυλής Ναβάχο και άλλα σπάνια αντικείμενα στη σημερινή δημοπρασία -Τρέϊλερ
- «Στο Παρά Πέντε – 20 Χρόνια Μετά»: Οι πέντε ήρωες είναι εδώ και πάλι – Τρίτη 23 Δεκεμβρίου στις 21:00
- Γ.Αυτιάς: Έπαινος στην Ελλάδα του Επιτρόπου Οικονομικών για τις επιδόσεις με δημοσιονομικό πλεόνασμα
- Μητσοτάκης για ΟΠΕΚΕΠΕ: Να δημιουργήσουμε Διακομματική επιτροπή στη Βουλή για την αναδιάρθρωση του πρωτογενούς τομέα
- Κυψέλη: Τρείς φορές είχε συλληφθεί η 16χρονη που μαχαίρωσε συμμαθήτρια της στο Γυμνάσιο – Είχε επιτεθεί και σε άλλη 14χρονη με κουζινομάχαιρο – «Φοβόμουν για τη ζωή μου» λέει αυτόπτης μάρτυρας (βίντεο)
- Τζωρτζίνα Νικάκη: Σαρώνει με live εμφανίσεις ανά την Ελλάδα και κλέβει την παράσταση
- ΚΕΔΕ: Κλειστοί όλοι οι δήμοι της χώρας
- Θεσσαλονίκη: 55χρονη κατηγορείται ότι βίαζε τον γιο της οικιακής βοηθού της από την ηλικία των 9 ετών
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook