Στη γενέτειρα του η κηδεία του Χρήστου Μουλά παρουσία της Προέδρου της Δημοκρατίας .Τυλιγμένο με την γαλανόλευκη το φέρετρο

Το φέρετρο με τη σορό του Χρήστου Μουλά ήταν καλυμμένο με την ελληνική σημαία, όπως και αυτό του συγκυβερνήτη του Περικλή Στεφανίδη που χάθηκε στο ίδιο δυστύχημα, ενώ το άγημα του στρατού ήταν εκεί για να αποδώσει τιμές.

Τραγικές φιγούρες οι  γονείς και η σύντροφος του αδικοχαμένου πιλότου η οποία είναι τριών μηνών έγκυος και μετά από σύσταση των γιατρών αποχώρησε από την εκκλησία.


Όταν η σορός του βγήκε από την εκκλησία μετά την τέλεση της εξοδίου ακολουθίας, ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα και φώναξε «Αθάνατος!» ως ένας ελάχιστος φόρος τιμής στον πιλότο που έχασε τη ζωή του μετά την πτώση του Canadair CL-215 στην Κάρυστο.

Υπενθυμίζεται ότι η Βουλή θα υιοθετήσει το παιδί του Χρήστου Μουλά ενώ τόσο στον 34χρονο όσο και στον 27χρονο Περικλή Στεφανίδη απονεμήθηκαν οι τιμητικοί βαθμοί του Αντιπτεράρχου σε μια συγκινητική τελετή που πραγματοποιήθηκε στο υπουργείο Άμυνας.

Η συγκίνηση στα Χανιά είναι μεγάλη. Ο Μητροπολίτης Κυδωνίας και Αποκορώνου Δαμασκηνός είπε κατά τη διάρκεια της εξοδίου ακολουθίας ότι «αποχαιρετούμε έναν ήρωα, ένα πρόσωπο, που θυσίασε τη ζωή του». Το άγημα του στρατού, σε ένδειξη τιμής, πυροβόλησε τρεις φορές στον αέρα κατά την ταφή του.

Στην κηδεία του αδικοχαμένου Χρήστου Μουλά εκφωνήθηκαν έξι επικήδειοι, στους οποίους εκφράστηκε ο σεβασμός για το έργο του ήρωα Σμηναγού. Στέφανα σεβασμού και τιμής απέστειλαν ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ο πρόεδρος της Βουλής Αναστάσιος Τασούλας, ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Νίκος Δένδιας, ο πρόεδρος της Ελληνικής Λύσης Κυριάκος Βελόπουλος, οι υφυπουργοί Εθνικής Άμυνας, Γιάννης Κεφαλογιάννης και Νίκος Χαρδαλιάς, ο αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο αρχηγός ΓΕΑ Θεμιστοκλής Μπουρολιάς, ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ιωάννης Δρυμούσης, ο αρχηγός της Εθνικής Φρουράς, Δημόκριτος Ζερβάκης αντιστράτηγος, η βουλευτής Χανίων Ντόρα Μπακογιάννη, δήμαρχοι, φορείς κ.α

Ανείπωτη η θλίψη στο Γαβαλοχώρι του Αποκόρωνα Χανίων, όπου οικογένεια, φίλοι και συγγενείς είπαν  το τελευταίο «αντίο» στον ήρωα πιλότο Χρήστο Μουλά, που έχασε την ζωή του επιτελώντας το καθήκον, ενώ επιχειρούσε μαζί με τον ανθυποσμηναγό Περικλή Στεφανίδη στο Canadair, που συνετρίβη στον Πλατανιστό Καρύστου επιχειρώντας αεροκατάσβεση στη μεγάλη φωτιά .


Η σορός του αδικοχαμένου κυβερνήτη του μοιραίου Canadair έφτασε στον Ιερό Ναό Αγίων Σεργίου και Βάκχου λίγο μετά της 9 το πρωί. Η εξόδιος ακολουθία γίνεται παρουσία και της Προέδρου της Δημοκρατίας Κατερίνας Σακελλαροπούλου.

Στην κηδεία παρίσταται και η Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου, ενώ παρών είναι ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Γιάννης Κεφαλογιάννης ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου , η Βουλευτής Χανίων της ΝΔ Ντόρα Μπακογιάννη, ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Δήμαρχος Αποκορώνου Χαράλαμπος Κουκανάκης, ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης, ο Μητροπολίτης Κισσάμου και Σελίνου Αμφιλόχιος, ο Αρχηγός ΓΕΕΘΑ Κωνσταντίνος Φλώρος, ο ναύαρχος εν απποστρατεία του Πολεμικού Ναυτικού, επίτημος αρχηγός ΓΕΕΘΑ και Βουλευτής Επικρατείας του ΣΥΡΙΖΑ Ευάγγελος Αποστολάκης και εκπρόσωποι από την αστυνομία και τις ένοπλες δυνάμεις.

«Θλίψη αλλά και σεβασμό για τους ήρωές μας, για τους ανθρώπους που αυτό το δύσκολο καλοκαίρι, συνεχίζουν να είναι εκεί, στα μέτωπα των πυρκαγιών», είπε ο Υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Δημήτρης Παπαστεργίου.

«Είμαστε εδώ για να αποχαιρετήσουμε έναν ήρωα, έναν συντοπίτη μας ο οποίος έδωσε τη ζωή του για να υπερασπιστεί τις δικές μας ζωές», ανέφερε ο Δήμαρχος Χανίων Παναγιώτης Σημανδηράκης.

Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr η σύντροφος του 34χρονου Χρήστου Μουλά αποχώρησε από τον ναό, λόγω της εγκυμοσύνης της, καθώς διανύει τον τρίτο μήνα.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook