Τις συνθήκες έκρηξης των πυρομαχικών σε αποθήκη στη Νέα Αγχίαλο σχολίασε ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ Γιώργος Καμπάς.

Ο πρώην αρχηγός ΓΕΣ εξέφρασε την άποψη ότι υπάρχει μια αλυσίδα ευθυνών σχετικά με τις εκρήξεις των πυρομαχικών στην στρατιωτική αποθήκη της 111 Πτέρυγας Μάχης στη Νέα Αγχίαλο.

Μιλώντας στο Opeν, ο επίτιμος ΓΕΣ, Γιώργος Καμπάς ανέφερε για τις εκρήξεις στη Νέα Αγχίαλο : «Αδιανόητο αυτό που έγινε. Το ξεκαθαρίζω. Θεωρώ ότι να φτάσει η φωτιά να μπει μέσα σε στρατόπεδο με πυρομαχικά, θα έπρεπε να είναι ξυρισμένο το έδαφος, να μπει η φωτιά μέσα στην αποθήκη είναι αδιανόητο». Παράλληλα σημείωσε πως «Είναι τελείως λάθος η λογική που αφέθηκε αυτό το πράγμα. Είτε του αεροδρομίου είτε των προϊσταμένων της Πτέρυγας που θα όφειλαν με διαταγές με ελέγχους. Φαίνεται μια αλυσίδα ευθυνών που ξεκινά από αυτόν που έχει την άμεση διοίκηση. Η απαλλαγή του είναι καθαρά δικονομική».

Ο επίτιμος αρχηγός ΓΕΣ, τόνισε ότι η ΕΔΕ έπρεπε να διαταχθεί από το ανώτατο επίπεδο «Για την ΕΔΕ, εγώ πιστεύω ότι θα έπρεπε να διαταχθεί από το ανώτατο επίπεδο του υπουργείου, για να τους συμπεριλάβει όλους μέσα. Βλέπω δέντρα πολύ κοντά στις αποθήκες. Άπαξ και έχεις αποφασίσει ότι εκεί έχεις αποθήκες δεν μπορεί να έχεις δέντρα πάρα πολύ κοντά. Βλέπω χόρτα, θάμνους. Δεν μπορεί να υπάρχουν τέτοια πράγματα. Έπρεπε να αποψιλωθεί όλη η περιοχή.

Υπάρχει κι άλλη λύση. Η τύπου Igloo αποθήκες, μέσα και έξω από το έδαφος που και βόμβες αεροπλάνων να πέσουν πάνω τους, δεν ανατινάζονται. Το ότι δεν έχουμε ανθρώπινες ζωές χαμένες, ή καταστροφή σοβαρών υποδομών… Θα πρέπει να εξεταστούν οι ευθύνες, είναι πάρα πολύ σοβαρό το θέμα και προσβάλλει την αεροπορία μας. Πρέπει να βρεθούν οι ευθύνες», κατέληξε.

Αποκλεισμένη σε ακτίνα αρκετών χιλιομέτρων για αρκετό καιρό θα παραμείνει η στρατιωτική περιοχή που βρισκόταν η αποθήκη πυρομαχικών στην περιοχή Καράμπα του νομού Μαγνησίας που έπιασε φωτιά την Πέμπτη με αποτέλεσμα να ακολουθήσουν απανωτές εκρήξεις που ταρακούνησαν όλη την περιοχή, σπάζοντας από το ωστικό κύμα τα τζάμια σε σπίτια και καταστήματα της Νέας Αγχιάλου.

Και ενώ ο υπουργός Άμυνας Νίκος Δένδιας, διέταξε επείγουσα ΕΔΕ για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες έγιναν οι εκρήξεις αλλά και για το αν τηρήθηκαν όλοι οι κανόνες πυρασφάλειας χτές έγινε γνωστό ότι με απόφαση του αρχηγού ΓΕΣ ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης απομακρύνθηκε από τη θέση μέχρι να ολοκληρωθεί η έρευνα. Δείτε εδώ το ρεπορτάζ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook