Ο αρχηγός ΓΕΑ αποφάσισε την απομάκρυνση του διοικητή, ο οποίος μετατίθεται στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας

Απαλλάσσεται των καθηκόντων του μέχρι την ολοκλήρωση της ΕΔΕ, ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης, μετά τις εκρήξεις που σημειώθηκαν στην αποθήκη πυρομαχικών από τη φωτιά που ξέσπασε στη Νέα Αγχίαλο.

Σκοπός της ΕΔΕ είναι να διαπιστωθεί αν είχαν δημιουργηθεί οι απαιτούμενες ζώνες πυροπροστασίας και αν ο χώρος στην ευρύτερη περιοχή των εγκαταστάσεων της 111 ΠΜ είχε καθαριστεί.

Διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση της Νέας Αγχιάλου είναι ο Σμήναρχος (Ι) Δημήτριος Νικολαΐδης, ο οποίος ανέλαβε καθήκοντα στις 31 Μαρτίου του 2023.

Με απόφαση του Αρχηγού ΓΕΑ, ο διοικητής της 111 Πτέρυγας Μάχης στην αεροπορική βάση Νέας Αγχιάλου, απαλλάσσεται των καθηκόντων της διοίκησης της μέχρι την ολοκλήρωση της κατεπείγουσας ένορκης διοικητικής εξέτασης, που έχει διαταχθεί για τα αίτια και τις συνθήκες σχετικά με τις εκρήξεις στην αποθήκη πυρομαχικών, στην περιοχή Καράμπα του νομού Μαγνησίας.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, ο διοικητής μετατίθεται στο Αρχηγείο Τακτικής Αεροπορίας. Προσωρινά καθήκοντα Διοίκησης αναλαμβάνει ο υποδιοικητής της 111 Πτέρυγα Μάχης

Ελέγχονται όλα τα στρατόπεδα 

Στο μεταξύ επιθεωρήσεις των μέτρων πυρασφάλειας όπως επίσης και ασκήσεις πυρασφάλειας θα πραγματοποιηθούν σε όλα τα στρατόπεδα των Ενόπλων Δυνάμεων με εντολή του Νίκου Δένδια προς τον Στρατηγό Φλώρο, σε όλη τη χώρα, τις αμέσως επόμενες ημέρες.

Αρμόδιος συντονιστής για τις δράσεις Πολιτικής Προστασίας ορίσθηκε ο Υφυπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Χαρδαλιάς, ο οποίος ως επικεφαλής Κλιμακίου θα πραγματοποιήσει επισκέψεις σε μονάδες των Ενόπλων Δυνάμεων από την Κυριακή 30 Ιουλίου 2023 και επί τρεις συνεχείς ημέρες.

Αντικείμενο των επισκέψεων είναι οι επιτόπιοι έλεγχοι, η διεξαγωγή ασκήσεων πυρασφάλειας και η εξέταση όλων των ζητημάτων που αφορούν στην ασφάλεια προσωπικού και μέσων, όπως και η εφαρμογή των σχεδίων ασφαλείας σε όλες τις Μονάδες της χώρας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook