Είναι η μεγαλύτερη έξοδος των αδειούχων του καλοκαιριού των τελευταίων ετών. Τήνος και Πάρος συγεντρώνουν τις προτιμήσεις των εκδρομέων.

Το αδιαχώρητο επικρατούσε από το πρωί στο λιμάνι του Πειραιά, καθώς αναχωρούν μαζικά οι αδειούχοι, με προορισμό κατά κύριο λόγο τα νησιά.

Λίγο πριν μπει ο Αύγουστος, η μεγάλη έξοδος των εκδρομέων για τους καλοκαιρινούς προορισμούς ξεκίνησε και στο λιμάνι του Πειραιά.

Πλήθος κόσμου με βαλίτσες ανά χείρας και καλή διάθεση επιβιβάζεται μαζικά στα πλοία αναχωρώντας για διακοπές, για σύντομες ή και μεγαλύτερες ανάπαυλες.


Τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά σαλπάρουν με σχεδόν 100% πληρότητα. Η πρωτεύουσα αδειάζει με τους εκδρομείς να επιλέγουν να περάσουν τις διακοπές τους σε κάποιο νησί, παρόλο που οι τιμές των εισιτηρίων αλλά και αρκετών καταλυμάτων είναι τσουχτερές.

Σύμφωνα με παράγοντες της αγοράς, σήμερα Σάββατο αναχώρησαν πάνω από 24.000 επιβάτες από το λιμάνι του Πειραιά, ενώ αύριο αναμένεται να φύγουν πάνω από 26.000 επιβάτες. Τα νησιά με την μεγαλύτερη κίνηση είναι αυτά της Τήνου και της Πάρου, όπου η πληρότητα αγγίζει το 100%.

Συνολικά υπολογίζεται ότι πάνω από 70.000 ταξιδιώτες θα αναχωρήσουν από το λιμάνι του Πειραιά αυτό το τριήμερο. Τις επόμενες ημέρες η κίνηση στα νησιά αναμένεται να κορυφωθεί.

Τα νησιά που φαίνεται ότι θα «βουλιάξουν» φέτος τόσο από Έλληνες όσο και από ξένους τουρίστες είναι η Πάρος, η Νάξος, η Τήνος, η Κύθνος, η Σίφνος και η Σκύρος.

Πολλοί είναι πάντως και εκείνοι που προτίμησαν να πάνε σε κάποιο κοντινό νησί του Αργοσαρωνικού για το Σαββατοκύριακο, καθώς ακόμη δεν έχουν ξεκινήσει οι άδειες τους.

«Η Κρήτη αυτή τη στιγμή είναι σε πολύ καλά επίπεδα, τα ξενοδοχεία έχουν πληρότητες από 80 μέχρι 90%. Έχει πάρα πολύ κόσμο έχει καθημερινά πάρα πολλές αφίξεις μιλάμε για 15.000 αφίξεις, και τα Σαββατοκύριακα περνάμε τις 25.000», τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος της Ένωσης Ξενοδόχων Ηρακλείου, Νίκος Χαλκιαδάκης.


Σύμφωνα με τους παράγοντες του τουρισμού στις Κυκλάδες, παρατηρείται μείωση της διάρκειας των διακοπών για τους περισσότερους ταξιδιώτες. Υψηλές παραμένουν οι πληρότητες στο νησί της Νάξου.

Όπως τόνισε στον ΣΚΑΪ ο πρόεδρος του Σωματείου Μαζικής Εστίασης Νάξου και Μικρών Κυκλάδων, Γιάννης Παπαδόπουλος, «έχει αλλάξει κατά πολύ η καταναλωτική συμπεριφορά, ο κόσμος μπορεί να προσπαθεί να την βγάλει για παράδειγμα πάρα πολύ φθηνά στο φαγητό, αλλά μπορεί να ξοδέψει ένα ποσό για να κάνει μια δραστηριότητα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook