Φωτιές στην Ηλεία: Πως σώθηκε η Αρχαία Ολυμπία – Συνελήφθη ύποπτος για απόπειρα εμπρησμού
Δραματική ήταν χτες η φωτιά που ξέσπασε στην Ηλεία σε τέσσερα μέτωπα με τις φλόγες να φτάνουν έξω και από τον οικισμό της Αρχαίας Ολυμπίας αλλά και τον αρχαιολογικό χώρο.
Σύμφωνα με την πυροσβεστική, ανακριτικοί υπάλληλοι της υπηρεσίας στον Πύργο συνέλαβαν, στο πλαίσιο της αυτόφωρης διαδικασίας, έναν άνδρα, ως υπαίτιο απόπειρας εμπρησμού από πρόθεση, σε ποώδη βλάστηση, στην επαρχιακή οδό Ξηροκάμπου – Πεύκες. Πρόκειται για έναν 65χρονο ο οποίος θα οδηγηθεί στην εισαγγελία του Πύργου.
Σήμερα , πολύ καλή εικόνα παρουσιάζουν, σύμφωνα με την Πυροσβεστική, οι τρεις φωτιές που εκδηλώθηκαν χθες το μεσημέρι στις περιοχές Παλαιοβαρβάσαινα και Σαλμώνη του Δήμου Πύργου, καθώς και στην περιοχή Φαναράς, του Δήμου Αρχαίας Ολυμπίας.

Σύμφωνα πάντα με την Πυροσβεστική και στις τρεις περιοχές επιχειρούν επίγειες δυνάμεις, προκειμένου να ελέγξουν πλήρως τις φωτιές και να αντιμετωπίσουν άμεσα, αν χρειαστεί, πιθανές αναζωπυρώσεις, ενώ δεν έχει απαιτηθεί η συνδρομή εναέριων μέσων.
Στο μεταξύ, αποκαλυπτικά είναι τα όσα είπε στο ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος.
Αν δεν είχαν προηγηθεί χθες, πριν μια ώρα περίπου, οι δυο πυρκαγιές στις Καρούτες και στην Παλαιοβαρβάσαινα και δεν είχαμε τα εναερία μέσα στην αέρα, η φωτιά που εκδηλώθηκε λίγο πριν τον οικισμό της Αρχαίας Ολύμπιας, στην είσοδο της, σε μισή ώρα θα είχε φτάσει στον οικισμό, στον αρχαιολογικό χώρο, νομίζω ότι αυτό μας έσωσε, επισήμανε την Κυριακή στον ΣΚΑΪ ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας Γιώργος Γεωργιόπουλος.
Ο δήμαρχος Αρχαίας Ολυμπίας «έδειξε» και πάλι σχέδιο εμπρησμού.
«Η φωτιά ξεκίνησε δίπλα στο ίδιο σημείο, δίπλα στην Εθνική Οδό, όπως στις μεγάλες πυρκαγιές του 2007, μάλιστα δύο μέρες πριν είχαν εκδηλωθεί δύο πυρκαγιές στο ίδιο σημείο, οι οποίες είχαν ελεγχθεί πολύ γρήγορα» σημείωσε.
Η φωτιά έχει σβήσει, αλλά χρειάζεται περιφρούρηση για τον κίνδυνο διάσπαρτων εστιών διευκρίνισε ο κ. Γεωργιόπουλος.

Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα για τον ύποπτο της απόπειρας εμπρησμού που προσήχθη και ανακρίνεται, προκειμένου να διαπιστωθεί αν εμπλέκεται στο μπαράζ των πυρκαγιών που ξέσπασαν στην Ηλεία.
Οριοθετήθηκε εξάλλου και η πυρκαγιά που ξέσπασε χθες το πρωί σε δασική έκταση σε δύσβατο σημείο στον Τρίλοφο Καστοριάς.
Ολες οι Ειδήσεις
- Γεωργιάδης : Δεν πρέπει να χρεώνεται στους Ρομά ο θάνατος της νοσηλεύτριας από ανακοπή στο νοσοκομείο Ναυπλίου
- Survivor – Βασιλική Μουντή – Γιώργο Καραϊσαλίδης : «Μέσα στο παιχνίδι μπορεί να πετάγαμε χαρταετό, αλλά ευτυχώς έξω άλλαξε το σκηνικό»
- Έλενα Τσαγκρινού για Λάμπρο Κωνσταντάρα: «Αυτό που συμβαίνει μεταξύ μας είναι αληθινό, έχει την κοπέλα του βασίλισσα» (βίντεο)
- Έλενα Ακρίτα για την επιστροφή Γιωτόπουλου στις φυλακές: «Οι σκ@τοψυψοι που ζητάνε κρεμάλες στο Σύνταγμα, να επιστρέψουν στο λαγούμι τους»
- «The Chase»: Τρέχει με «χίλια» – Επετειακό επεισόδιο την Παρασκευή 19 Ιουνίου στις 18:30
- Ο Γιώργος Αυτιάς πρότεινε Ευρωπαϊκό Ταμείο για τα νησιά
- Κυρανάκης: Αν ο Σαμαράς κάνει κόμμα θα πληγώσει τον ψηφοφόρο της ΝΔ που τον τίμησε και τον έκανε πρωθυπουργό (βίντεο)
- Ο Akylas ξεκαθαρίζει για τις σχέσεις με τον πατέρα του: “Έχει περάσει κι αυτός πολύ δύσκολα…” (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook