Μήνυση κατά αστυνομικών από φοιτητή του ΑΠΘ μετά τα χθεσινά επεισόδια (video)
Πώς περιγράφει ο φοιτητής τα επεισόδια και τον τραυματισμό του
Σε μήνυση κατά αστυνομικών θα προχωρήσει ο ένας εκ των 31 συλληφθέντων από τα επεισόδια στο ΑΠΘ, ο οποίος τραυματίστηκε κατά τη διάρκεια της σύλληψής του, μεταδίδει το τοπικό μέσο GrTimes.
Όπως περιέγραψε ο ίδιος σήμερα βγαίνοντας από το Δικαστικό Μέγαρο της Θεσσαλονίκης, όλα ξεκίνησαν όταν αστυνομικές δυνάμεις μαζεύτηκαν έξω από τον χώρο του ΑΠΘ στην οδό Εγνατία και χωρίς αιτία μπήκαν εντός, «έσπασαν» την κατάληψη και επιτέθηκαν στους φοιτητές που βρίσκονταν έξω από το κτήριο.
«Επιτέθηκαν πάνω μου τέσσερις-πέντε αστυνομικοί. Χωρίς να καταλάβω με χτύπησαν και με έριξαν κάτω. Δεν αντιστάθηκα, μου πέρασαν χειροπέδες και στη συνέχεια με οδήγησαν μαζί με άλλους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης», ο Λευτέρης Στεργίου φοιτητής και εκλεγμένος στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής, ο οποίος έχει τραυματιστεί στο μάτι.
«Αυτό που θέλω να δηλώσω είναι ότι, όπως λένε και τα συνθήματά μας, η καταστολή δεν θα περάσει, θεωρώ ότι ο αγώνας μας είναι δίκαιος, για να ανοίξουν οι σχολές μας χωρίς να έχουμε αστυνομία μέσα, αλλά αυτά που χρειαζόμαστε προκειμένου να μπορούμε να σπουδάζουμε με αξιοπρέπεια και για αυτόν ακριβώς τον λόγο θα συνεχίσουμε», τόνισε.
«Θα κάνουμε μήνυση στους αστυνομικούς που χτύπησαν βάναυσα το παιδί κατά την ώρα της σύλληψής του, μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, αναίτια, έξω, το τονίζω, έξω από το κτήριο της Πρυτανείας την ώρα που κρατούσε το πανό των φοιτητικών συλλόγων. Ο συγκεκριμένος είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και αναίτια τον άρπαξαν πέντε αστυνομικοί, τον έβαλαν κάτω σε δευτερόλεπτα, τον χτύπησαν στο μάτι όπως είδατε με μπουνιές, κλωτσιές, του φόρεσαν χειροπέδες και υπάρχουν ιατρικές γνωματεύσεις», τόνισε ο συνήγορός του, Βασίλης Τομπουλίδης.
Ο ίδιος σημείωσε ότι θα ζητήσουν δικαστική εξέταση και για τις συνθήκες κράτησης της οποίες χαρακτήρισε» άθλιες » άλλα και για σήμερα στο δικαστήριο καθώς «δεν πήραν κανένα μέτρο για Covid και αγνοούσαν παντελώς τις συστάσεις μας».
Ολες οι Ειδήσεις
- To «Χωριάτικο»: Ολοκλήρωσε την απολογία του ο Άγγελος Γιαννακόπουλος – Ισχυρίζεται φορολογικές παραβάσεις , αρνείται την απάτη
- Ανοίγουν τη Δευτέρα 2 Νοεμβρίου τα σχολεία της Γκράβας αλλά χωρίς θέρμανση – Ομόφωνη απόφαση του Δημοτικού Συμβουλίου στο Δήμο Αθηναίων
- Κεφαλογιάννη – Μάτσας: Απορρίφθηκε η έφεση της υπουργού για αποκλειστική επιμέλεια των παιδιών τους – Παραμένει η συνεπιμέλεια
- Παρέμβαση Μητσοτάκη στο Συμβούλιο Ασφαλείας του ΟΗΕ με τον χάρτη του τουρκολιβυκού μνημονίου: «Είναι παράνομο, η γεωγραφία δεν μπορεί να ξαναγραφτεί»
- Βασίλης Μπισμπίκης: Έχει γενέθλια και τα γιόρτασε – Η τούρτα και η αφιέρωση
- Πώς περιγράφεται το Allwyn | McLaren Racing LIVE IN ATHENS σε μόλις τρεις λέξεις;
- Under The Greek Sun: Λαμπερή πρεμιέρα στην Αθήνα με επώνυμες παρουσίες και ισχυρό κοινωνικό μήνυμα
- Η Ελένη Μενεγάκη έκλεισε τα 57: Οι οικογενειακές φωτογραφίες και η ευχή του γιου της, Άγγελου Λάτσιου
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook