Τις αστυνομικές αρχές θα μηνύσει ένας από τους 23 συλληφθέντες στα επεισόδια στο ΑΠΘ, καθώς τραυματίστηκε στο μάτι κατά τη διάρκεια της σύλληψής του.

Ο νεαρός, μιλώντας στο grtimes.gr, ενώ έβγαινε από το Δικαστικό Μέγαρο Θεσσαλονίκης σημείωσε πως όλα ξεκίνησαν όταν η αστυνομία χωρίς λόγο μπήκε στην κατάληψη και επιτέθηκε στους φοιτητές που βρίσκονταν έξω από το κτίριο.

«Επιτέθηκαν πάνω μου τέσσερις-πέντε αστυνομικοί. Χωρίς να καταλάβω με χτύπησαν και με έριξαν κάτω. Δεν αντιστάθηκα, μου πέρασαν χειροπέδες και στη συνέχεια με οδήγησαν μαζί με άλλους στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης» ανέφερε ο Λευτέρης Στεργίου φοιτητής και εκλεγμένος στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής, ο οποίος έχει τραυματιστεί στο μάτι.

Παράλληλα, ο συνήγορός του Βασίλης Τομπουλίδης τόνισε πως θα μηνύσουν τους αστυνομικούς που του επιτέθηκαν.

«Θα κάνουμε μήνυση στους αστυνομικούς που χτύπησαν βάναυσα το παιδί κατά την ώρα της σύλληψής του, μπροστά σε δεκάδες αυτόπτες μάρτυρες, αναίτια, έξω, το τονίζω, έξω από το κτίριο της Πρυτανείας την ώρα που κρατούσε το πανό των φοιτητικών συλλόγων. Ο συγκεκριμένος είναι εκλεγμένος στο ΔΣ του Φοιτητικού Συλλόγου Αρχιτεκτονικής και αναίτια τον άρπαξαν πέντε αστυνομικοί, τον έβαλαν κάτω σε δευτερόλεπτα, τον χτύπησαν στο μάτι όπως είδατε με μπουνιές, κλωτσιές, του φόρεσαν χειροπέδες και υπάρχουν ιατρικές γνωματεύσεις».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook