Καρέ – καρέ η επιχείρηση απεγκλωβισμού προσκυνητών από τη Μονή Κλειστών

Η φωτιά που ξεκίνησε το μεσημέρι από την Φυλή και καίει τα πάντα στο πέρασμα τηης είχε εγκλωβίσει προσκυνητές και τις μοναχές στην μονή Κλειστών.


Οι αρχές μετά από μεγάλη προσπάθεια έπεισαν τις μοναχές να εγκαταλείψουν το μοναστήρι όπως φαίνεται στο βίντεο του OPEN


Την ίδια ώρα το συνεργείο του OPEN κατέγραψε την επιχείρηση απεγκλωβισμού με Super Puma 3 ανήλικων παιδιών και 3 προσκυνητών.

Στο Δημαρχείο Άνω Λιοσίων όσοι έχουν ανάγκη φιλοξενίας λόγω της φωτιάς στη Φυλή

Το Δημαρχείο ‘Ανω Λιοσίων οργανώνεται από τη δημοτική Αρχή, προκειμένου να εξυπηρετηθούν κάτοικοι της περιοχής, οι οποίοι έχουν ανάγκη φιλοξενίας λόγω της φωτιάς. Όπως ανακοίνωσε ο Δήμος Φυλής, έχει οργανωθεί ομάδα για να υποδέχεται όσους έχουν απομακρυνθεί από τα σπίτια τους λόγω της εκκένωσης και δεν έχουν πού να πάνε.

«Παρακαλούνται οι κάτοικοι της Φυλής που λόγω της εκκένωσης έχουν ανάγκη φιλοξενίας, να μεταβαίνουν στο Δημαρχείο ‘Ανω Λιοσίων, όπου έχει οργανωθεί ομάδα υποδοχής», αναφέρει συγκεκριμένα η σχετική ανακοίνωση του δήμου.

Μεγάλη αναζωπύρωση στη Χασιά

Μεγάλη αναζωπύρωση σημειώνεται στην περιοχή της Χασιάς. Η πυρκαγιά ξεκίνησε από νωρίς κοντά στη Μονή Κλειστών, με το μοναστήρι να εκκενώνεται έπειτα από μεγάλη και δύσκολη επιχείρηση, ωστόσο, γρήγορα ξέφυγε από τον έλεγχο.

Το αποτέλεσμα ήταν να καούν σπίτια στη Χασιά με τους κατοίκους της περιοχής να μάχονται με κάθε μέσο που είχαν στη διάθεσή τους προκειμένου να σώσουν τις περιουσίες τους. Μέσα σε μία ώρα -από τις 15:00 έως και τις 16:00- εστάλησαν δύο μηνύματα από το 112. Πλέον, το πύρινο μέτωπο κατευθύνεται προς την Πάρνηθα.

Φωτιά στη Χασιά: Έκλεισε η Αττική Οδός
Διακοπή κυκλοφορίας οχημάτων στη λεωφόρο Φυλής και στην 25ης Μαρτίου, ενώ παραμένει κλειστή και η Αττική Οδός. Επιτακτική ανάγκη χαρακτήρισε το κλείσιμο των παραπάνω δρόμων η εκπρόσωπος της Αστυνομίας Κωνσταντία Δημογλίδου, η οποία αναφέρθηκε και σε 76 απεγκλωβισμούς κατοίκων με τη συνδρομή της Αστυνομίας.

Δείτε όλο το χρονικό της φωτιάς στη Φυλή όπου κάηκαν σπίτια 

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook