Προς παράταση μίας εβδομάδας οδεύει το lockdown, μετά την «έκρηξη» στα κρούσματα κορωνοϊού, ενώ στο «τραπέζι» τίθεται το σενάριο να ανοίξουν τα Λύκεια, αυτή τη φορά.

Ειδικότερα, έπειτα από τα στοιχεία που ανακοίνωσε ο Εθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας (ΕΟΔΥ) σήμερα (23/2) και καθώς οι λοιμωξιολόγοι αποκλείουν τα κρούσματα να υποχωρήσουν στα 500 κρούσματα σύντομα, τα κυβερνητικά σχέδια για το άνοιγμα του λιανεμπορίου πάνε πίσω κατά τουλάχιστον μία εβδομάδα.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που μετέδωσε το Star, τα καταστήματα του λιανεμπορίου εξετάζεται, πλέον, να ανοίξουν στις 8 Μαρτίου και μόνο με click away.

Την ίδια ώρα, σε ό,τι αφορά τα σχολεία, εάν η κυβέρνηση πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στις βαθμίδες, αυτή τη φορά δεν θα δοθεί προτεραιότητα στην πρωτοβάθμια εκπαίδευση, αλλά στα Λύκεια.

Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, υπάρχουν συζητήσεις για άνοιγμα των Λυκείων, έστω για μερικές ημέρες, προκειμένου να προετοιμαστούν οι μαθητές της Γ’ Λυκείου που δίνουν πανελλαδικές εξετάσεις σε λίγους μήνες.

Οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν και θα ανακοινωθούν την Παρασκευή, οπότε και συνεδριάζει η επιτροπή των λοιμωξιολόγων.

Ψώνια με… SMS στο 13032

Τον πενταψήφιο αριθμό 13032 σχεδιάζει να θέσει σε λειτουργία το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης, για να διευκολύνει αποκλειστικά το λιανεμπόριο.

Οι πολίτες που θα θελήσουν να πραγματοποιήσουν αγορές από τα καταστήματα του λιανεμπορίου, θα στέλνουν sms στον νέο αριθμό. Ωστόσο, το μήνυμα θα έχει διάρκεια 3 ωρών και μπορεί να αποσταλεί μόνον μία φορά την ημέρα.

Ωστόσο, το 13032 θα χρησιμοποιείται αποκλειστικά για τα καταστήματα του λιανεμπορίου. Για τις αγορές από σούπερ μάρκετ, φούρνους, φαρμακεία, αλλά και για τις άλλες δραστηριότητες, ισχύει το 13033.

Η κυβέρνηση επιδιώκει με τον νέο πενταψήφιο αριθμό να πετύχει το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου, ενώ θα πετύχει και την κατάχρηση των μετακινήσεων με τον συγκεκριμένο αριθμό.

«Αυτήν τη στιγμή εξετάζουμε μέτρα ειδικά για το λιανεμπόριο, θέλουμε μαζί με τον κ. Γεωργιάδη και τον κ. Παπαθανάση τεχνολογικά μέτρα, τα οποία θα επιτρέψουν το γρηγορότερο άνοιγμα του λιανεμπορίου για να μπορέσει να λειτουργήσει κι η αγορά», δήλωσε ο υπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης στoν ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά FM.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook