Καρατομήθηκαν 2 ταξίαρχοι και 3 αστυνομικοί διευθυντές, για τα αιματηρά επεισόδια στη Νέα Φιλαδέλφεια

Νέες απομακρύνεις 5 στελεχών από επιτελικές θέσεις της ΕΛΑΣ αποφασίστηκαν σήμερα για τα αιματηρά επεισόδια της Νέας Φιλαδέλφειας, κατά τη διάρκεια των οποίων δολοφονήθηκε ο 29χρονος οπαδός της ΑΕΚ, Μιχάλης Κατσουρής.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ απομακρύνονται από τις θέσεις τους πέντε ανώτατοι και ανώτεροι αξιωματικοί (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές) και μετακινούνται έως ότου ληφθεί οριστική απόφαση από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Αναλυτικά η ανακοίνωση του αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ:

Ανακοινώνεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ότι – κατ’ εφαρμογή του Προεδρικού Διατάγματος 100/2003 και ενώ διενεργείται Ένορκη Διοικητική Εξέταση (η οποία βρίσκεται σε εξέλιξη και τα συμπεράσματά της θα ανακοινωθούν, μετά την περάτωσή της, το προσεχές χρονικό διάστημα) για την πλήρη και σε βάθος διερεύνηση περιστατικού συμπλοκής μεταξύ οπαδών, το οποίο έλαβε χώρα τη Δευτέρα 7 Αυγούστου 2023 στη Νέα Φιλαδέλφεια και είχε ως αποτέλεσμα το θανάσιμο τραυματισμό ενός ατόμου και τον τραυματισμό άλλων- εντοπίστηκαν ευθύνες στην πορεία της διερεύνησης της υπόθεσης και ως εκ τούτου μετακινούνται -σε συνέχεια των άλλων επτά μετακινήσεων που έγιναν στις 8 Αυγούστου 2023- πέντε Ανώτατοι και Ανώτεροι Αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας (δύο Ταξίαρχοι και τρεις Αστυνομικοί Διευθυντές), μέχρι τη λήψη της οριστικής απόφασης από τα αρμόδια πειθαρχικά όργανα.

Σύμφωνα με πληροφορίες η διαδικασία απόδοσης ευθυνών θα έχει συνέχεια. Αποδίδονται ευθύνες σε 2 ταξίαρχους για την επιχειρησιακή διαχείριση της υπόθεσης από την ώρα που οι Κροάτες μπήκαν στην Αθήνα και κατευθύνθηκαν στο γήπεδο της ΑΕΚ.

Παράλληλα ευθύνες αποδίδονται και σε δυο αστυνομικούς διευθυντές στελέχη του επιτελείου για τον τρόπο διαχείρισης των πληροφοριών που είχαν στη διάθεση τους ( καθυστέρηση -σαφηνεια εντολών κτλ), αλλά και στον αστυνομικό υποδιευθυντή για την διέλευση από το χώρο ευθύνης τους και την μη ανάληψη κάποιας δράσης παρά την ενημέρωση που είχε.

Υπενθυμίζεται ότι στις 8 Αυγούστου ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Γιάννης Οικονόμου ανακοίνωσε ότι απομακρύνονται άμεσα από τις θέσεις τους:

• – ο Προϊστάμενος της Υποδιεύθυνσης Αντιμετώπισης Βίας στους Αθλητικούς Χώρους

• – οι Επικεφαλής του Τμήματος Τροχαίας Ιωαννίνων, του Γ’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου –

Ιωαννίνων, του Β’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Α’ Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων Αντιρρίου-Ιωαννίνων, του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Αχαΐας και του Τμήματος Τροχαίας Αυτοκινητοδρόμων ΠΑΘΕ Κορινθίας.

Παράλληλα είχε αφήσει ανοιχτό το ενδεχόμενο να υπάρξουν και νέες καρατομήσεις, όπως και έγινε αναφέροντας ότι «εξυπακούεται, φυσικά, ότι οι απομακρύνσεις και οι μετακινήσεις, εξαιτίας του συγκεκριμένου περιστατικού, δεν θα σταματήσουν εδώ».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook