Η 41χρονη Όλγα, είχε ξυλοκοπηθεί άγρια από τον σύντροφό της και προπονητή τζούντο πριν από 1,5 χρόνο και σήμερα πέθανε μετά από έναν τεράστιο αγώνα που έδωσε για να κρατηθεί στη ζωή.

Η Όλγα θύμα του άγριου ξυλοδαρμού της από τον 47χρονο σύντροφο της τον Ιανουάριο του 2022 στο σπίτι τους στην Αργυρούπολη, είχε υποστεί βαριές κρανιοεγκεφαλικές κακώσεις.

Η Όλγα έπειτα από τη βάναυση επίθεση είχε νοσηλευτεί στο νοσοκομείο «Ευαγγελισμός» επί 7 μήνες σε κωματώδη κατάσταση και μετά μεταφέρθηκε σε κέντρο αποκατάστασης.

Σήμερα έγινε γνωστό ότι έφυγε από τη ζωή από λοίμωξη του αναπνευστικού, βυθίζοντας στην θλίψη την οικογένεια και τους φίλους της.

Μετά το θάνατο της σήμερα η οικογένεια τηςαναμένεται να κατατεθεί μηνυτήρια αναφορά στην εισαγγελία, ζητώντας να διωχθεί ο δράστης για ανθρωποκτονία από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση.

Ο 47χρονος , δάσκαλος πολεμικών τεχνών και με πολλές διακρίσεις στο τζούντο, τον περασμένο Μάρτιο καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξη για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε βάρος της Όλγας.

Δεδομένου όμως ότι ο δράστης είναι ήδη στις φυλακές, το ερώτημα που τίθεται είναι αν μπορεί να αλλάξει στο κατηγορητήριο μετά τον θάνατο της Όλγας.

Ωστόσο, κάτι τέτοιο δεν είναι εύκολο για δύο λόγους. Αφενός γιατί ο δράστης έχει καταδικαστεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας και αφετέρου η πλευρά του κατηγορούμενου μπορεί να ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει αιτιώδης συνάφεια.

Σε περίπτωση που οι κατηγορίες σε βάρος του δράστη δεν αλλάξουν, τότε σε 4 με 5 χρόνια – δεδομένου ότι έχει εκτίσει ήδη 2 χρόνια – έχει δικαίωμα να αιτηθεί αποφυλάκιση με όρους.

Τι λέει ο δικηγόρος της οικογένειας της Όλγας
Ο δικηγόρος της οικογένειας του θύματος, Λουκάς Πουρσανίδης μίλησε στο Live News για το ενδεχόμενο να αλλάξει η κατηγορία του δράστη μετά τον θάνατο της 41χρονης.

«Έχουμε ήδη μία ομόφωνη απόφαση για ενοχή για απόπειρα ανθρωποκτονίας σε ήρεμη ψυχική κατάσταση. Από ‘κει και πέρα τα πραγματικά δεδομένα έχουν αλλάξει διότι μιλάμε για τετελεσμένη ανθρωποκτονία η οποία συνδέεται με τις πράξεις του δράστη. Όταν όμως έχει καταδικαστεί κάποιος δεν μπορεί να καταδικαστεί εκ νέου και να ασκηθεί νέα δίωξη για πανομοιότυπη πράξη.

»Εμείς θα ασκήσουμε μηνυτήρια αναφορά στην Εισαγγελία, αυτή είναι η εντολή που έχω λάβει από την οικογένεια και από ‘κει και πέρα ο εισαγγελέας θα κρίνει εάν θα ασκήσει νέα δίωξη, αυτή τη φορά για τετελεσμένη ανθρωποκτονία» δήλωσε ο δικηγόρος.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook