Ανείπωτη τραγωδία σημειώθηκε στην Τήνο με το θάνατο ενός παιδιού 3 ετών.

Συγκλονισμένη είναι η τοπική κοινωνία της Τήνου από τον θάνατο ενός 3χρονου παιδιού, που πνίγηκε ενώ έτρωγε σταφύλι.

Το 3χρονο αγοράκι έτρωγε σταφύλια στο πρωινό του, ενώ σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία στον χώρο ήταν η γυναίκα που το πρόσεχε.

Η γυναίκα κατάλαβε ότι το παιδί άρχισε να πνίγεται και έντρομη το πήγε στο κατάστημα που διατηρούσε ο πατέρας του παιδιού στο ισόγειο.

Εκείνος το μετέφερε αμέσως στο αστυνομικό τμήμα ζητώντας απελπισμένα βοήθεια από τους αστυνομικούς, οι οποίοι έκαναν υπεράνθρωπες προσπάθειες,

Το παιδί μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας του νησιού όπου και εκεί οι γιατροί έδωσαν «μάχη» για να το κρατήσουν στη ζωή, όμως το παιδί είχε ήδη φύγει από τη ζωή. Τραγικές φιγούρες είναι οι γονείς του 3χρονου οι οποίοι δεν μπορουν να συνειδητοποιήσουν ότι το παιδί τους έφυγε από τη ζωή.

Όπως εξηγεί στο protothema.gr ο πρόεδρος του Κέντρου Υγείας Τήνου, κ. Γιώργος Βασιλάκης, όταν οι γιατροί παρέλαβαν το παιδί ήταν ήδη αργά, παρά την ηρωική προσπάθεια των αστυνομικών που πάλευαν για να το κρατήσουν στη ζωή.

«Δυστυχώς, πέρασε πολύτιμος χρόνος. Σε αυτές τις περιπτώσεις ο, τι γίνει πρέπει να γίνει στα πρώτα 4 λεπτά. Σε εμάς ήρθε στις 9.02 το πρωί. Ήρθε στο Κέντρο Υγείας χωρίς αναπνοή. Είχε σφυγμό αλλά δεν μπορούσε να επανέλθει πάρα τις προσπάθειες των γιατρών, του παιδιάτρου, του καρδιολόγου και δύο αγροτικών ιατρών. Του έβγαλαν μια ρώγα από το λαιμό αλλά είχε και άλλη, σφηνωμένη στο ύψος της τραχείας που δεν έβγαινε με τίποτα. Είχαν ήδη γίνει προσπάθειες ανάταξης από τις Αστυνομικούς οι οποίοι έχουν κάνει εκπαίδευση σε πρώτες βοήθειες. Του έβγαλαν δύο ρώγες αλλά εξακολουθούσε να μην αναπνέει. Ήταν ρώγες από μεγάλα, κόκκινα σταφύλια, τα οποία κάπως τα είχε βάλει στο στόμα του», λέει ο κ. Βασιλάκης.

Η σορός του άτυχου παιδιού μεταφέρθηκε με πλοίο στον Πειραιά προκειμένου να υποβληθεί σε νεκροψία-νεκροτομή ενώ προανάκριση για τα αίτια της τραγωδίας διενεργεί το Αστυνομικό Τμήμα Τήνου.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook