Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος για νέες ταυτότητες: «Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία»

Χρειάζεται φρόνηση και σύνεση τόνισε ο Ιερώνυμος για τις αντιδράσεις σχετικά με τις νέες ταυτότητες και κάλεσε τους πιστούς να αναμένουν την τοποθέτηση της Συνόδου.
«Να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία», προέτρεψε επίσης ο προκαθήμενος της Ελλαδικής Εκκλησίας για το ζήτημα που έχει προκύψει με την έκδοση των νέων ταυτοτήτων.
Αναλυτικότερα, ο αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος Ιερώνυμος, ύστερα από ερώτηση δημοσιογράφων τόνισε: «Χρειάζεται σύνεση και φρόνηση. Σκεφθείτε ότι κάποιοι από τους συνανθρώπους μας που σήμερα συνωστίζονται να εκδώσουν ταυτότητες μπορεί να ήσαν ανάμεσα σε εκείνους που διαδήλωναν εναντίον αυτών των ίδιων ταυτοτήτων επειδή δεν ανέγραψαν το θρήσκευμα. Γι’ αυτό χρειάζεται να σκεφτόμαστε σοβαρά και να μην αντιδρούμε παρορμητικά».
Παράλληλα, σημείωσε ότι «πρέπει να περιμένουμε τις αποφάσεις της Συνόδου και να εμπιστευόμαστε την Εκκλησία. Είναι πιο σημαντικό να μένουμε ενωμένοι με τις αποφάσεις της Εκκλησίας παρά προσκολλημένοι στην ατομική μας γνώμη».
Επίσης, ο αρχιεπίσκοπος πρότεινε για ακόμη μία φορά «να περιμένουμε τις θέσεις της Συνόδου και για τέτοια θέματα, με τέτοιον αντίκτυπο σε μια τέτοια εποχή. Καλούμαστε να έχουμε εμπιστοσύνη στην Εκκλησία, η οποία με σοβαρότητα, σκέψη και σοφία παίρνει τις αποφάσεις».
Ολες οι Ειδήσεις
- Σεισμοί σε Σαντορίνη – Αμοργό: “Έχει ενεργοποιηθεί ένας μεγάλος σεισμογόνος χώρος” – Παρακολουθούμε την ανύψωση της καλντέρας
- Σέρρες: 59χρονος στραγγάλισε τη σύζυγο του – Τηλεφώνησε στην αστυνομία και εξαφανίστηκε
- Αλεξάνδρα Νίκα: «Αρκεί μία κακή στιγμή για να ανατρέψει τα πάντα», το μήνυμα της μετά το ατύχημα
- «Οι διαπραγματεύσεις για τον τερματισμό του πολέμου στην Ουκρανία θα ξεκινήσουν αμέσως», λέει ο Τραμπ μετά την επικοινωνία με Πούτιν – Συμφώνησαν να συναντηθούν
- Μάκης Τσέλιος: «Η Κάτια Ζυγούλη βαριόταν να πάει σε επιδείξεις, αν δεν της άρεσε ο σχεδιαστής» (βίντεο)
- Καιρός: Διαμάχη μετεωρολόγων για το αν θα …τσικνήσουμε με χιόνια – «Φτηνός εντυπωσιασμός» ή «ζήλεια και εμπάθεια»;
- Γιώργος Μαυρίδης: Αναποδογύρισε το όχημά του στην Σαουδική Αραβία – Η στιγμή που χτύπησε
- Στην Ιταλία η Μαριγκόνα: Ανακοινώθηκε ως πρέσβειρα στο Final 8 του μπασκετικού Κυπέλλου – Φωτογρφίες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook