Θωμαΐδης: Παρακινδυνευμένη η άρση του lockdown πριν τις 15 Μαρτίου…
Καταλληλότερη ημερομηνία για την άρση του lockdown είναι η 15η Μαρτίου λέει ο καθηγητής.
«Για άμεση συνάρτηση των κρουσμάτων με τον αριθμό των τεστ» έκανε λόγο ο καθηγητής Αναλυτικής Χημείας, Νίκος Θωμαΐδης, μιλώντας στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Καλημέρα Ελλάδα», σημειώνοντας πως αυτήν την εβδομάδα έγιναν περισσότερα τεστ από την προηγούμενη.
«Το υψηλό φορτίο στα λύματα, δεν αποτυπωνόταν στα κρούσματα, αλλά στην κινητικότητα στις ΜΕΘ», παρατηρεί ο καθηγητής και τονίζει πως «αυτό που είναι κρίσιμο είναι οι εισαγωγές στα νοσοκομεία και στις ΜΕΘ, κάτι που έχει άμεση συνάρτηση με τα κρούσματα».
Όσο αφορά στα αίτια της «έκρηξης» των κρουσμάτων, είπε πως «παρατηρώντας την κινητικότητα δεν μπορούμε να πούμε ότι εφαρμόζεται ένα σκληρό lockdown».
«Έχουμε υψηλό φορτίο, που δεν είχαμε παρόμοιο, φαίνεται ότι αυτήν την εποχή έχουμε μεγάλη διασπορά, η οποία μεταφράζεται σε εισαγωγές στο νοσοκομείο, μέρα με τη μέρα», τόνισε και επεσήμανε πως «ήταν παρακινδυνευμένο να συζητάμε για άνοιγμα», είπε, αναφέροντας ως καλύτερη ημερομηνία την 15η Μαρτίου κι εξήγησε, το φορτίο στα λύματα παραμένει υψηλό, κάτι που σημαίνει πως «τα μέτρα δεν αποδίδουν, δεν ξέρω κι αν εφαρμόζονται».
Αναγνωρίζοντας την ψυχολογική πίεση και κόπωση, ο καθηγητής κατέληξε ότι «φρονιμότερη» ημερομηνία για την άρση του lockdown είναι η 15η Μαρτίου.
Ολες οι Ειδήσεις
- Ιωάννα Τούνη: Η φωτογραφία με τον γιο της – «Σφίγγεται η καρδιά μου»
- Δημήτρης Αλεξάνδρου για την απάτη από ΜΚΟ: Περιγράφει πως τον είχαν πλησιάσει – Με τα παιδιά δεν παίζουμε ποτέ”
- Παναθηναϊκός – ΑΕΚ 2-0: Επίδειξη ισχύος με δέκα παίκτες απέναντι στην πρωταθλήτρια
- ΠΑΟΚ – Αστέρας Τρίπολης 2-1:Με «λυτρωτή» Μύθου ο ΠΑΟΚ γλίτωσε το πισωγύρισμα
- Παναιτωλικός – ΟΦΗ 0-1: Απέδρασε με Κόντρο και… βλέπει ψηλά!
- Κωνσταντίνος Φιρινίδης: Ο άνθρωπος πίσω από τη ΜΚΟ «Παιδική Χαρά» , βασικός κατηγορούμενος στη μεγάλη απάτη – Οι τηλεοπτικές εκκλήσεις για δωρεές, τα ταξίδια και ο πολυτελής βίος (βίντεο)
- Λεβαδειακός – Άρης 3-0: Διέλυσε τους Θεσσαλονικείς και πανηγύρισε την πρώτη νίκη του στη Super League
- Νατάσα Παζαΐτη: «Αν καθόμουν να δίνω σημασία σε όσα συζητούσαν, τότε δεν θα προχωρούσα» – Οι φήμες ότι είχε νοσήσει με καρκίνο (βίντεο)
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook