Με προσευχές, σταυρούς, εικόνες και κρατώντας σημαίες διαμαρτύρονται οι «αρνητές» των νέων ταυτοτήτων που έχουν συγκεντρωθεί στο κέντρο της Θεσσαλονίκης

Στην πλατεία του Λευκού Πύργου εκατοντάδες άνθρωποι όλων των ηλικιών πραγματοποιούν συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά των νέων ψφηφιακών ταυτοτήτων.


Από τις 19:00 άρχισαν να συγκεντρώνονται οι διαμαρτυρόμενοι, από πoλλά μέρη της Βόρειας Ελλάδας, για τις νέες ψηφιακές ταυτότητες στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στη Θεσσαλονίκη.

Κρατώντας σημαίες της Ελλάδας και της Βεργίνας, εικόνες Αγίων και σταυρούς, χιλιάδες άτομα, ανάμεσα τους και αρκετοί ιερείς, διαδηλώνουν ενάντια στις νέες ταυτότητες.

Φωνάζοντας συνθήματα όπως «η Μακεδονία είναι ελληνική» και «Ελλάδα σημαίνει ορθοδοξία», θυμίζοντας εποχές κορωνοϊού, με τις καθιερωμένες εβδομαδιαίες συγκεντρώσεις κατά του υποχρεωτικού εμβολιασμού.

Μάλιστα, κάποιοι προσευχήθηκαν και όλοι μαζί, σε ένδειξη αντίδρασης καθώς υποστηρίζουν πως μέσω των νέων ταυτοτήτων ανοίγει ο δρόμος για τον Αντίχριστο αφού τις συνδέουν με το 666.

Οι ομιλητές κάνουν λόγω για «παρακολούθηση μέσω τσιπ που υπάρχει στις νέες ταυτότητες», ζητούν μαζική συμμετοχή προκειμένου να μην προχωρήσει η διαδικασία έκδοσης των νέων ταυτοτήτων.

Στο συλλαλητήριο για τις νέες ταυτότητες έχουν συγκεντρωθεί πάνω από  3.000 άτομα, σύμφωνα με κάποιους υπολογισμούς.

Το λόγο πήραν πρώτοι κάποιοι ιερείς που λένε πως οι νέες ταυτότητες είναι ένα «φακέλωμα που επανέρχεται μετά από 40 χρόνια». Και τόνιζαν ότι : «Δεν πρόκειται με τη βοήθεια του Θεού να πάρουμε τις νέες ταυτότητες που βάναυσα προσβάλουν την υπόστασή μας, ως χριστιανών και Ελλήνων».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook