Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στην προσαγωγή ενός αλλοδαπού για τη φωτιά στη Σταμάτα - Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής οι οποίες συνεχίζουν τις ρίψεις νερού για το φόβο των αναζωπυρώσεων.

Η ΕΛ.ΑΣ προχώρησε στην προσαγωγή ενός αλλοδαπού για τη φωτιά στη Σταμάτα – Στο σημείο παραμένουν ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής οι οποίες συνεχίζουν τις ρίψεις νερού για το φόβο των αναζωπυρώσεων.

Σύμφωνα με νεότερες πληροφορίες η φωτιά σε αλσύλλιο μεταξύ των οδών Μικράς Ασίας και Παπανικολή στην Σταμάτα έχει οριοθετηθεί και η εικόνα είναι καλύτερη.

Στην προσαγωγή ενός υπόπτου για εμπρησμό προχώρησαν οι Αρχές σήμερα Δευτέρα (4.9.2023), λίγη ώρα μετά το ξέσπασμα της φωτιάς στη Σταμάτα.

Σύμφωνα με πληροφορίες το άτομο που προσήχθη είναι αλλοδαπός.

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες, το πύρινο μέτωπο δείχνει αυτή την ώρα να περιορίζεται σταδιακά μετα την άμεση επέμβαση όλων των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και των εναέριων μέσων .


Η πυρκαγιά καίει κοντά σε σπίτια με αποτέλεσμα να ηχήσει προειδοποιητικό μήνυμα 112 για τους κατοίκους ώστε να βρίσκονται σε ετοιμότητα. Για την ασφάλειά τους ο δήμος Διονύσου έστειλε δημοτικά λεωφορεία για την απομάκρυνσή τους.

Μήνυμα από το 112 στους κατοίκους για ετοιμότητα

«Να είστε σε ετοιμότητα» ανέφερε νωρίτερα  το μήνυμα από το 112 – Η φωτιά καίει κοντά σε σπίτια – Επιχειρούν επίγειες και εναέριες δυνάμεις

Φωτιά ξέσπασε πριν από λίγο στην Σταμάτα Αττικής ενώ στην περιοχή πνέουν άνεμοι από 3 έως 7 μποφόρ

Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι της Δευτέρας στην Πυροσβεστική όταν ενημερώθηκε για φωτιά στην περιοχή της Σταμάτας που ξεκίνησε από τη συμβολή των οδών Παπανικολή και Μικράς Ασίας.

Η φωτιά καίει δασική έκταση ενώ στην περιοχή βρίσκονται και κατοικίες, οι οποίες, σύμφωνα με την πυροσβεστική, δεν κινδυνεύουν για την ώρα.

Κατά τις ίδιες πληροφορίες στην περιοχή πνέουν άνεμοι έντασης 3-7 μποφόρ

Στις 12:25 εστάλη, μάλιστα, και μήνυμα από το 112 για όσους είναι στην περιοχή της Σταματάς να είναι σε ετοιμότητα λόγω δασικής πυρκαγιάς.


Για την κατάσβεση της φωτιάς επιχειρούν 31 πυροσβέστες με ένα πεζοπόρο τμήμα, 12 οχήματα ενώ ρίψεις νερού πραγματοποιούν τρία ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη

Σε ισχύ κυκλοφοριακές ρυθμίσεις
Στην εφαρμογή κυκλοφοριακών ρυθμίσεων στην περιοχή της Σταμάτας προχώρησε νωρίτερα  η ΕΛΑΣ λόγω της πυρκαγιάς που είναι σε εξέλιξη.
Ειδικότερα έχει διακοπεί η κυκλοφορία των οχημάτων στους εξής δρόμους:
-Στην οδό Κολοκοτρώνη από το ύψος της Λ. Πιπεροπούλου
-Στη Λ. Κωνσταντινουπόλεως από το ύψος της Λ. Μαραθώνος
-Στην οδό 25ης Μάρτιου από το ύψος της Λ. Πιπεροπούλου
-Στην οδό Εύξεινου Πόντου από το υψος της Λ. Κωνσταντινουπόλεως
-Στην οδό Μικράς Ασίας από το ύψος της Λ. Μαραθώνος
-Στην οδό Μ. Αλεξάνδρου από το ύψος της οδού Παπανικολή

Φωτογραφίες: Eurokinissi /Facebook/Πυρκαγιά Ενημέρωση

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook