Συγκλονίζει επιβάτης του Blue Horizon για την απάθεια του πληρώματος όταν ο άτυχος Αντώνης αφού τον είχαν σπρώξει έπεσε στη θάλασσα και πάλευε με τα απόνερα που άφηνε το πλοίο.

Απέραντη θλίψη έχει σκορπίσει στην Κρήτη αλλά και σε όλη την Ελλάδα ο θάνατος του 36χρονου Αντώνη Κ. την στιγμή που επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο Blue Horizon που έφευγε  από το λιμάνι του Πειραιά με προορισμό το λιμάνι του Ηρακλείου και τον έσπρωξαν 2 μέλη του πληρώματος.

Στον τόπο καταγωγής του 36χρονου , τον Άγιο Νικόλαο Λασιθίου όπου ζούσε στις εργατικές κατοικίες με τις δύο του αδελφές η οργή για τον τρόπο που έχασε τη ζωή του ξεχειλίζει

Ήταν άνθρωπος της βιοπάλης, όπως τον περιγράφουν άτομα που τον γνώριζαν και γνωστός στην τοπική κοινωνία, σύμφωνα με το ekriti.gr . Ο άτυχος 36χρονος ταξίδευε συχνά για τον Πειραιά και ήταν γνώριμος πληρώματος.

Στο protothema.gr μίλησε και ένας αυτόπτης μάρτυρας της τραγωδίας, ο οποίος είδε τους δύο άνδρες να σπρώχνουν τρεις φορές το θύμα με αποτέλεσμα να πέσει στο νερό και να χάσει τη ζωή του.

Όπως είπε , όση ώρα ο 36χρονος πνιγόταν τα δύο μέλη του πληρώματος δεν έκαναν καμία ενέργεια ώστε να τον σώσουν και έδωσαν εντολή να ξεκινήσει κανονικά το ταξίδι.

Το συγκλονιστικό βίντεο που αποκάλυψε το protothema.gr αποτυπώνει τη φρίκη και την απανθρωπιά των δύο μελών του πληρώματος

«Δεν είναι ότι έπεσε στη θάλασσα. Έκανες τη βλακεία και τον έριξες στη θάλασσα, ”οκ”. Γυρνάς επί τόπου, κοιτάς ψυχρά έναν άνθρωπο στη θάλασσα και την ώρα που τον παίρνει η δίνη της προπέλας και τον τραβάει μέσα, γυρνάς και λες ‘φεύγουμε’. Χωρίς να κάνεις μια προσπάθεια, να του πετάξεις ένα σωσίβιο, να πεις ‘σταμάτα το πλοίο, έπεσε άνθρωπος’. Να πέσουμε να τον σώσουμε. Σαν να μην συνέβη τίποτα ξεκίνησε το πλοίο έφυγε για ένα ωραίο ταξιδάκι. Γύρισε ο άλλος και λέει ‘προχωράμε κανονικά, φεύγουμε’», εξηγεί στο protothema.gr ο κ. Δημήτρης ο οποίος εκείνη την ώρα βρισκόταν στην πίσω πλευρά του καταστρώματος και περιγράφει τα δραματικά δευτερόλεπτα μέσα στα οποία έχασε τη ζωή του ο άτυχος νεαρός.

«Ο άνθρωπος ήταν μέσα στο πλοίο και μάλλον δεν είχε εισιτήριο. Έχει να κάνει ότι τον έσπρωχνε ο τύπος με το λευκό πουκάμισο και τα διακριτικά στους ώμους, Υπαρχος, δεν ξέρω τι είναι. Έκανε 2-3 προσπάθειες ο άλλος να μπει μέσα στο πλοίο και τον έσπρωχνε την ώρα που ξεκίναγε ο καταπέλτης να φύγει από το ντόκο. Το πλοίο έφευγε, ξεκόλλαγε από το ντόκο. Και αυτός συνέχιζε και τον έσπρωχνε. Όλοι φωνάζαμε ‘τι κάνεις; τι κάνεις; “, ήταν φως φανάρι ότι θα πέσει στη θάλασσα με αποτέλεσμα τελικά να πέσει», αναφέρει ο επιβάτης ο οποίος έδωσε κατάθεση στους άνδρες του Λιμενικού για την αδιανόητη τραγωδία που είδε να εκτυλίσσεται μπροστά στα μάτια του.

Ήταν μέλος πολύτεκνης οικογένειαs με πέντε αδέλφια 

Πρόκειται για μέλος πολύτεκνης οικογένειας με πέντε αδέλφια,  ενώ όπως λένε λιμενικές πηγές ο 36χρονος είχε πληρώσει εισιτήριο το οποίο μάλιστα βρίσκεται στα χέρια των λιμενικών αρχών στο πλαίσιο της προανάκρισης.

Ακόμα πιο τραγική την κατάσταση, κάνει η πληροφορία σύμφωνα με την οποία ο 36χρονος είχε επιβιβαστεί στο πλοίο αρκετή ώρα νωρίτερα ωστόσο για κάποιο λόγο κατέβηκε και προσπάθησε αργότερα να επιβιβαστεί ξανά με συνέπεια την τραγική κατάληξη.

Την πληροφορία αυτή επιβεβαίωσε και ο Υπουργός Ναυτιλίας, Μιλτιάδης Βαρβιτσιώτης.

Μιλώντας στο Ράδιο Κρήτη και στην εκπομπή του Μανόλη Αργυράκη, ο δήμαρχος του Αγίου Νικολάου Αντώνης Ζερβός, σημείωσε ότι η οικογένεια του άνδρα ήταν από τις εξυπηρετούμενες του κοινωνικού παντοπωλείου του Δήμου, ενώ σημείωσε ότι είχε εργαστεί και σαν εργάτης καθαριότητας στον Δήμο. Ο ίδιος έκανε λόγο για έναν βιοπαλαιστή. “Είναι αυτονόητο ότι ζητάμε να αποδοθεί δικαιοσύνη σε όσους φέρουν ευθύνη για αυτό το απάνθρωπο περιστατικό” συμπλήρωσε ο Δήμαρχος.

Απαρηγόρητη και η αδελφή του 36χρονου που μίλησε σοκαρισμένη στο Ράδιο Κρήτη. Κλαίγοντας, αναρωτήθηκε γιατί σκότωσαν τον αδελφό της που δεν είχε πειράξει ποτέ κανέναν.

“Ο Αντώνης ήταν ένα παιδί του μεροκάματου. Πήγαινε να δουλέψει όπου του έδιναν δουλειά , δεν έλεγε ποτέ όχι” δηλώνει ο αδελφός του.

Η τοπική κοινωνία του Αγίου Νικολάου είναι συγκλονισμένη από το συμβάν ενώ χαρακτηριστικό είναι ότι όλη η περιοχή αλλά και άτομα από άλλα μέρη της Κρήτης, δήλωσαν πρόθυμοι να βοηθήσουν οικονομικά την οικογένεια του αδικοχαμένου 36χρονου Αντώνη.

Παράλληλα, το Δικηγορικό Γραφείο των Σωτήρη Μπούρου και Μαρίας Σαϊτάκη, εκδήλωσαν το ενδιαφέρον να αναλάβουν χωρίς πληρωμή, την υπεράσπιση της οικογένειας, όπως αναφέρει το ekriti.gr .

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook