Για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες και τα δύο κακουργήματα είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίσουν κατά περίπτωση τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon

Για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες – και τα δύο κακουργήματα – είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίσουν κατά περίπτωση τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon

Ποινική δίωξη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που επισύρουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα στον καπετάνιο και στα 3 μέλη του πληρώματος που ευθύνονται για το θάνατο του 36χρονου Αντώνη που τον έριξαν από το πλοίο Blue Horizon με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο κατά του μέλους του πληρώματος που συστηματικά έσπρωχνε τον άτυχο 36χρονο μέχρι που τον πέταξε τελικά στη θάλασσα, όπου και βρήκε τραγικό θάνατο.

Για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο διώκονται τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος που μετείχαν ο καθένας με τον τρόπο τους στο αποτρόπαιο περιστατικό, καθώς ήταν παρόντες και δεν το απέτρεψαν.

Ο καπετάνιος που όχι μόνο δεν σταμάτησε το πλοίο , αλλά συνέχισε σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που επίσης είναι αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος.

Οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά είναι μέχρι ισόβια.

Παράλληλα θα διενεργηθεί επείγουσα έρευνα από την Εισαγγελία για τις ευθύνες του Λιμενικού Σώματος, με διπλή στόχευση: Αν ήταν παρόντες  οι λιμενικοί ώστε ως αυτόπτες του επεισοδίου να απέτρεπαν την εξέλιξη της τραγωδίας και

Τι έπραξαν από τη στιγμή που ο 36χρονος βρέθηκε στη θάλασσα μετά τις σπρωξιές από τον άνδρα του πληρώματος, ώστε να τον σώσουν.

Προθεσμία για να απολογηθούν το Σάββατο πήραν οι τέσσερις συλληφθέντες για τη δολοφονία του 36χρονη Αντώνη στο πλοίο «Blue Horizon» το βράδυ της Τρίτης και παραμένουν κρατούμενοι μέχρι τότε.

«Γιατί τον σπρώξατε και πνίγηκε στη θάλασσα;», φώναζαν στους 4 κατηγορούμενους στα δικαστήρια

Με σκυμμένα τα κεφάλια και αμίλητοι ο καπετάνιος και τα 3 μέλη του πληρώματος του Blue Horizon έφτασαν συνοδεία αστυνομικών και πεζή λόγω της καταρρακτώδους βροχής στο δικαστικό μέγαρο Πειραιά και ανέβηκαν στο γραφείο του εισαγγελέα.


Κατηγορούνται για ανθρωποκτονία από κοινού και για παράβαση άρθρων του Κώδικα Δημοσίου Ναυτικου Δικαίου γιατί έσπρωξαν τον 36χρονο Αντώνη και τον έριξαν στο νερό ενώ επιχειρούσε να επιβιβαστεί στο πλοίο την ώρα του απόπλου και ενώ οι μηχανές του πλοίου ήταν σε λειτουργία.

«Γιατί τον σπρώξατε και πνίγηκε στη θάλασσα;», φώναζε ο κόσμος που ήταν έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά   στους τέσσερις κατηγορουμένους για τη δολοφονία του Αντώνη  αλλά βέβαια απάντηση δεν πήρε.

Το σοκαριστικό βίντεο του protothema.gr για την ανείπωτη τραγωδία που σημειώθηκε το βράδυ της Τρίτης στο λιμάνι του Πειραιά με τον θάνατο του 36χρονου στον καταπέλτη του πλοίου Blue Horizon της Attica Group έχει προκαλέσει πανελλήνια οργή και αποτροπιασμό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook