«Γιατί τον σπρώξατε και πνίγηκε στη θάλασσα;», φώναζε ο κόσμος που ήταν έξω από τα δικαστήρια του Πειραιά στους τέσσερις κατηγορουμένους για τη δολοφονία του Αντώνη που τον έριξαν στη θάλασσα ενώ προσπαθούσε να μπει στο πλοίο Blue Horizon, αλλά βέβαια απάντηση δεν πήρε.

Για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο και επικίνδυνη παρέμβαση σε θαλάσσιες συγκοινωνίες – και τα δύο κακουργήματα – είναι οι κατηγορίες που αντιμετωπίσουν κατά περίπτωση τα τέσσερα μέλη του πληρώματος του Blue Horizon

Ποινική δίωξη με κατηγορίες σε βαθμό κακουργήματος που επισύρουν μέχρι και ισόβια κάθειρξη ασκήθηκε από τον εισαγγελέα στον καπετάνιο και στα 3 μέλη του πληρώματος που ευθύνονται για το θάνατο του 36χρονου Αντώνη που τον έριξαν από το πλοίο Blue Horizon με αποτέλεσμα να πνιγεί.

Η Εισαγγελία Πειραιά άσκησε ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία που τελέστηκε με ενδεχόμενο δόλο κατά του μέλους του πληρώματος που έσπρωξε τουλάχιστον 3 φορές τον άτυχο 36χρονο μέχρι που τον πέταξε τελικά στη θάλασσα, όπου και βρήκε τραγικό θάνατο.

Για συνέργεια στην ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο διώκονται τα άλλα δύο μέλη του πληρώματος που μετείχαν ο καθένας με τον τρόπο του στο αποτρόπαιο περιστατικό, καθώς ήταν παρόντες και δεν το απέτρεψαν.

Ο καπετάνιος που όχι μόνο δεν σταμάτησε το πλοίο , αλλά συνέχισε την πορεία του σαν να μην έχει συμβεί τίποτα, για 42 λεπτά, διώκεται με βάση τις νέες διατάξεις που ψηφίστηκαν μετά την τραγωδία των Τεμπών για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες που επίσης είναι αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος.

Οι ποινές που προβλέπονται για τα αδικήματα αυτά είναι μέχρι και ισόβια κάθειρξη.

Και οι 4 κατηγορούμενοι πήραν προθεσμία για  να απολογηθούν το Σάββατο και μέχρι τότε κρατούνται

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook