Η ΕΔΕ για τη δολοφονία του Αντώνη στο Blue Horizon. Απουσία των λιμενικών στο σημείο. Απομακρύνονται ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά καθώς και ο Διοικητής του Α΄ Λιμενικού Τμήματος.


Warning: Undefined variable $post in /var/www/vhosts/bigpost.gr/httpdocs/wp-content/themes/whsk_bigpostgr/functions/content.php on line 47

Warning: Attempt to read property "ID" on null in /var/www/vhosts/bigpost.gr/httpdocs/wp-content/themes/whsk_bigpostgr/functions/content.php on line 47

Ανακοίνωση σχετικά με τα αποτελέσματα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη δολοφονία του Αντώνη Καρυώτη, στο Blue Horizon. , τον οποίο μέλη του πληρώματος έριξαν στη θάλασσα με αποτέλεσμα να βρει τραγικό θάνατο, εξέδωσε το υπουργείο Ναυτιλίας.

Το υπουργείο Εμπορικής Ναυτιλίας ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις καταγγελίες για απουσία του λιμενικού κατά τον απόπλου του πλοίου, αφού όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση, με εντολή Βαρβιτσιώτη παραπέμπονται σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο και τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα.

Παράλληλα «ξηλώθηκε» ο Κεντρικός Λιμενάρχης Πειραιά καθώς και ο Διοικητής του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ακόμα – ο υπουργός Ναυτιλίας έδωσε εντολή «για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛΑΚΤ από υπηρεσίες του ΥΝΑΝΠ στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας». Τέλος αναφέρεται ότι «συνεχίζεται η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες που σχετίζονται με τον απόπλου» του Blue Horizon.

Αναλυτικά η ανακοίνωση
Παραδόθηκε σήμερα στον Υπουργό Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής κ. Μιλτιάδη Βαρβιτσιώτη το πόρισμα της Ένορκης Διοικητικής Εξέτασης για τη διερεύνηση των ευθυνών του προσωπικού του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά αναφορικά με το τραγικό περιστατικό του θανάτου του Αντώνη Καργιώτη εντός του Λιμένα Πειραιά την 05-09-2023.

Μετά την παράδοση του πορίσματος, ο κ. Βαρβιτσιώτης έδωσε εντολή στον αρχηγό του Λιμενικού Σώματος-Ελληνικής Ακτοφυλακής Αντιναύαρχο Λ.Σ. Γεώργιο Αλεξανδράκη να παραπεμφθούν σε άμεσο πειθαρχικό έλεγχο τέσσερα στελέχη του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά, για τους οποίους προκύπτουν ευθύνες σύμφωνα με το πόρισμα της Ε.Δ.Ε.

Παράλληλα, έδωσε εντολή στον κ. Αρχηγό για την απομάκρυνση του Κεντρικού Λιμενάρχη Πειραιά και του Διοικητή του Α΄ Λιμενικού Τμήματος του Κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά.

Ακόμη, ο κ. Υπουργός έδωσε εντολή για την άμεση επιστροφή αποσπασμένων στελεχών του Λ.Σ. – ΕΛ.ΑΚΤ. από Υπηρεσίες του Υ.ΝΑ.Ν.Π. στο Κεντρικό Λιμεναρχείο Πειραιά, προς ενίσχυση της επιτήρησης και αστυνόμευσης του μεγαλύτερου Λιμανιού της χώρας.

Σημειώνεται, πως συνεχίζεται η διερεύνηση για ενδεχόμενες άλλες ευθύνες που σχετίζονται με τον απόπλου του πλοίου «Blue Horizon».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook