Λόγω των ισχυρών ανέμων έμπλεξαν οι άγκυρες δύο επιβατηγών πλοίων στο λιμάνι της Ραφήνας του Ε/Γ-Ο/Γ Fast Ferries Andros που θα εκτελούσε το δρομολόγιο Άνδρος-Τήνος-Μύκονος-Πάρος με το Ε/Γ-Ο/Γ Αικατερίνη Π και προορισμό για Τήνο-Μύκονο-Νάξο.

Μετά τη σύγκρουση των δύο πλοίων το Αικατερίνη Π έφυγε χωρίς τη μία άγκυρα ενώ το Fast Ferries Andros έμεινε στο αγκυροβόλιο με τους 734 επιβάτες εγκλωβισμένους από τις τις 7:30 το πρωί του Σαββάτου (9/9) και είναι άγνωστο πότε θα δοθεί λύση, καθώς τα ρυμουλκά έχουν ασφαλίσει το πλοίο και δύτες έχουν βουτήξει στη θάλασσα για να εντοπίσουν τη βλάβη.

Το περιστατικό οδήγησε στην καταστροφή της προπέλας του Fast Ferries Andros, ενώ το «Αικατερίνη Π» έχασε τη μία άγκυρα.

Σε δηλώσεις του στο Mega, το απόγευμα του Σαββάτου, ο εκπρόσωπος του Λιμενικού, Νίκος Αλεξίου, έλεγε ότι το ζήτημα δεν έχει επιλυθεί και ότι ακόμη δεν έχουν δώσει εικόνα οι δύτες που εκτιμούν την κατάσταση. Ο ίδιος πρόσθεσε ότι δεν υπάρχει εκτίμηση για το πότε θα υπάρξει λύση.

Ωστόσο ο εκπρόσωπος του Λιμενικού δεν θέλησε να απαντήσει ποιο είναι το εναλλακτικό σχέδιο σε περίπτωση που δεν είναι εφικτό να υπάρξει λύση μετά την επιτόπια έρευνα των δυτών.

Αυτή τη στιγμή στην περιοχή πνέουν άνεμοι 6 μποφόρ, από έντασης 7-8 που έπνεαν το πρωί.
Σύμφωνα με το Λιμενικό, επιχειρείται προσπάθεια απεμπλοκής της καδένας της άγκυρας από την προπέλα του πλοίου, για να ακολουθήσει η ρυμούλκηση.

Ήδη έχουν πέσει στο σημείο δύτες, προκειμένου να κόψουν την καδένα, ενώ στη συνέχεια στο σημείο θα τοποθετηθεί σημαδούρα, προκειμένου τα ρυμουλκά να ανελκύσουν τις άγκυρες.

Σύμφωνα με τους λιμενικούς οι εργασίες πουν κάνουν οι δύτες θα κρατήσει μερικές ώρες ακόμα, μέχρι το πλοίο να μπορέσει να προσαράξει και να κατέβουν οι επιβάτες από τον καταπέλτη κανονικά στο λιμάνι της Ραφήνας.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook