Ολοκληρώθηκαν οι απολογίες των τριών κατηγορουμένων για τη δολοφονία του 36χρονου Αντώνη στο Blue Horizon – Στο νοσοκομείο πήγε η ανακρίτρια για την απολογία του ύπαρχου.

Ο ύπαρχος του Blue Horizon είναι ό άνθρωπος που φέρεται να έσπρωξε τον 36χρονο Αντώνη που ήταν πάνω στον καταπέλτη με αποτέλεσμα να πέσει στη θάλασσα και πνιγεί.

Γι αυτό και η κατηγορία σε βαθμό κακουργήματος, που αντιμετωπίζει είναι αυτή της ανθρωποκτονίας με ενδεχόμενο δόλο.

Ο ύπαρχος αμέσως μετά τη σύλληψη του χρειάστηκε να νοσηλευτεί καθώς υπέστη ισχαιμικό επεισόδιο και παραμένει νοσηλεύομενος,  γι αυτό και ανακρίτρια  μετά την ολοκλήρωση των απολογιών των άλλων τριών κατηγορουμένων, μετέβη στο νοσοκομείο.


Από την πλευρά του ο ύπαρχος στην απολογία του φέρεται να υποστηρίζει, , ότι αναλαμβάνει την ευθύνη για ότι συνέβη αλλά δεν αποδέχεται το νομικό χαρακτηρισμό της πράξης ανθρωποκτονία από ενδεχόμενο δόλο, που του έχει αποδοθεί. “Πάτησε στο νύχι του καταπέλτη. Γλίστρησε κι αυτός κι εγώ. Εκείνος έπεσε. Ήθελα να πέσω να βοηθήσω αλλά είχε ήδη απομακρυνθεί το πλοίο” φέρεται να ισχυρίστηκε στην απολογία του. Πρόσθεσε ότι όταν “γύρισε προς τα πίσω για να πάρει σωστικό μέσο ο άνθρωπος είχε πνιγεί από την περιδίνηση”.

Εκτός από τον ύπαρχο που διώκεται για ανθρωποκτονία με ενδεχόμενο δόλο, άλλα δύο μέλη του πληρώματος κατηγορούνται για συνέργεια στην ανθρωποκτονία και ο πλοίαρχος για επικίνδυνη παρέμβαση στις θαλάσσιες συγκοινωνίες, αδίκημα σε βαθμό κακουργήματος ενώ σήμερα του ασκήθηκε και συμπληρωματική δίωξη για θανατηφόρα έκθεση σε κίνδυνο.

Μετά την ολοκλήρωση και των τεσσάρων απολογιών αλλά και την επιστροφή της ανακρίτριας από το νοσοκομείο, ανακρίτρια και εισαγγελέας θα αποφασίσουν αν θα προφυλακίσουν ή όχι τους κατηγορούμενους
Ο πλοίαρχος στην απολογία του φέρεται να υποστηρίζει ότι έπραξε τα δέοντα σύμφωνα με τους κανονισμούς όταν ενημερώθηκε ότι υπάρχει άνθρωπος στη θάλασσα και ενημέρωσε το λιμενικό.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook