Ασθενής με κορωνοϊό στον Πειραιά βρίσκεται στα όρια της απελπισίας. Το προσωπικό της ιδιωτικής κλινικής με τα 70 κρούσματα προσπαθεί να τον τραβήξει στο δωμάτιο αλλά εκείνος κρατάει το κάγκελο για να παραμείνει στον καθαρό αέρα στο μπαλκόνι.

Είναι ένα από τα πιο χαρακτηριστικά στιγμιότυπα της ημέρας, στην Αττική που φλέγεται. Το χθεσινό ρεκόρ κρουσμάτων παρά το αυστηρό lockdown, οι νέες εικόνες με ράντζα σε διαδρόμους νοσοκομείων που δοκιμάζονται, οι φόβοι στην αγορά για επιμήκυνση των αυστηρών μέτρων σε συνδυασμό με τις αναλύσεις των ειδικών, εντείνουν την αγωνία για τις επόμενες μέρες.

Με τις πληροφορίες το μεσημέρι να κάνουν λόγο για νέα ψυχρολουσία από τον αριθμό κρουσμάτων σήμερα, στην Αττική ο χθεσινός τετραψήφιος αριθμός ήρθε να εντείνει την ανησυχία. Από τα 1047 κρούσματα τα περισσότερα εντοπίστηκαν στον κεντρικό τομέα Αθηνών και στον Πειραιά, με 285 και 259 νέες μολύνσεις αντίστοιχα.

Αυτό που ανησυχεί περισσότερο τους ειδικούς είναι η κατάσταση και οι πιέσεις που δέχονται τα νοσοκομεία, με τις ημερήσιες εισαγωγές να ξεπερνούν πλέον τις 150. Στις εντατικές οι θέσεις που έχουν απομείνει κενές είναι ελάχιστες. Το μεσημέρι στο Αττικόν ήταν γεμάτες οι 31 από τις 33 θέσεις και στο ΚΑΤ οι 13 από τις 14. Στα υπόλοιπα 8 νοσοκομεία της Αττικής, η πληρότητα αγγίζει το 90%.

Το ΕΣΥ δοκιμάζεται και οι εικόνες με ράντζα στους διαδρόμους νοσοκομείων έρχονται να τονίσουν το πρόβλημα. Πρόκειται για ασθενείς με άλλες παθήσεις που τις τελευταίες μέρες δεν βρίσκουν δωμάτιο για να συνεχίσουν τη νοσηλεία τους.

Στο κόκκινο παραμένει και ο Πειραιάς. Σε ιδιωτική κλινική επιβεβαιώθηκαν πάνω από 70 κρούσματα, με τους υπεύθυνους να βρίσκονται σε συναγερμό και τις ιχνηλατήσεις να συνεχίζονται για να διαπιστωθεί η έκταση της διασποράς.

Το κλίμα ανησυχίας είναι διάχυτο και οι συναγερμοί αλλεπάλληλοι. Ηλικιωμένος χωρίς μάσκα βγήκε το πρωί στο μπαλκόνι με το προσωπικό της κλινικής να σπεύδει για να τον βάλει πάλι μέσα.

Συρροή κρουσμάτων το τελευταίο διάστημα καταγράφηκε στο θεραπευτήριο Αθηνών στην Κυψέλη, όπως επίσης και σε μονάδα φροντίδας ηλικιωμένων στο Γέρακα.

Μέσα σε αυτό το κλίμα η επανεκκίνηση της αγοράς δείχνει να πηγαίνει πιο πίσω, στα μέσα του Μάρτη και αυτό ανάλογα με την επιδημιολογική εικόνα των επόμενων ημερών.

Η Αττική συνεχίζει να ζει το τρίτο κύμα του κορωνοϊού, με τους επιδημιολόγους να εξετάζουν συνεχώς τα στοιχεία που φτάνουν στα χέρια τους και να κάνουν εισηγήσεις.

81 κρούσματα σε ιδιωτική κλινική στον Πειραιά

Στην εκπομπή LIVE NEWS μίλησε ο κ. Χρόνης Περιβολάρης, εκπρόσωπος της ιδιωτικής κλινικής στον Πειραιά, όπου έχουν καταγραφεί 81 κρούσματα. Εξ αυτών, 65 είναι νοσηλευόμενοι και 16 εργαζόμενοι που νοσούν.

«Από την πρώτη περίοδο του covid η κλινική έχει πάρει όλα τα μέτρα. Τη Δευτέρα τα τεστ που έγιναν στο προσωπικό και δειγματοληπτικά στους ασθενείς ήταν όλα αρνητικά. Την Τρίτη το βράδυ υπήρξαν κάποια συμπτώματα σε κάποιους από τους νοσηλευόμενους. Το επισκεπτήριο είχε απαγορευτεί από την αρχή. Την Τετάρτη το πρωί έγιναν νέα τεστ, ειδοποιήθηκε ο ΕΟΔΥ και συνεχίστηκε η διαδικασία. Κάτι πήγε λάθος, αλλά η κλινική τηρώντας όλες τις διαδικασίες, δε νομίζω πως παρέλειψε κάτι», είπε ο κ. Περιβολάρης.

Από το Mega

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook