Δύσκολο το επόμενο 48ωρο καθώς η κακοκαιρία Elias συνεχίζει την επέλαση της βάζοντας στο στόχαστρο 8 περιοχές.

Η κακοκαιρία Elias επελαύνει και στη Λάρισα, όπου εστάλη μήνυμα 112 για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα σε Αρμένι και Σωτήριο.

«Περιορίστε τις μετακινήσεις», αναφέρει μεταξύ άλλων το προειδοποιητικό μήνυμα από το 112 σε κατοίκους στη Λάρισα.

Αρμένι, Σωτήριο Λάρισας. Προειδοποιητικό μήνυμα για επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα (ισχυρές καταιγίδες, χαλαζοπτώσεις) στην περιοχή σας‼️ Περιορίστε τις μετακινήσεις κατά τη διάρκεια των φαινομένων και ακολουθείτε τις οδηγίες των Αρχών».

Σημειώνεται πως νωρίτερα η ΕΜΥ χτύπησε «καμπανάκι» για ένα πολύ δύσκολο 48ωρο με επικίνδυνα φαινόμενα, προχωρώντας σε επικαιροποίηση του έκτακτου δελτίου για την κακοκαιρία Elias. Σφοδρές βροχές, καταιγίδες, οι οποίες θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και κεραυνούς θα «σαρώσουν» τη χώρα σήμερα, Τετάρτη (27.09.23) και αύριο.

Στο στόχαστρο της κακοκαιρίας Elias θα βρεθούν πολλές περιοχές της χώρας, μεταξύ άλλων Θεσσαλία, Στερεά Ελλάδα, Σποράδες και Εύβοια, η οποία «σφυροκοπάται» ανελέητα από νωρίς το πρωί της Τετάρτης. Πιο αναλυτικά, με βάση το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων της ΕΜΥ που εκδόθηκε στις 25.09.23 και επικαιροποιήθηκε:

Σήμερα ,Τετάρτη (27-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται στη Στερεά (Ευρυτανία, Φθιώτιδα, Φωκίδα και τα βορειότερα τμήματα της Βοιωτίας), τη Θεσσαλία (κυρίως ανατολική και νότια), τις Σποράδες και την Εύβοια (κεντρική και βόρεια).

Την Πέμπτη (28-09-2023) κατά τόπους ισχυρές βροχές και καταιγίδες προβλέπονται έως τις πρωινές ώρες στη Μαγνησία, τις Σποράδες, την Εύβοια (κυρίως την κεντρική και βόρεια), τη Φθιώτιδα και τη Βοιωτία.
Σταδιακά τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook