Ο Σπύρος Μπιμπίλας ξεκαθάρισε πως το θέμα δεν αφορά εργασιακές διαφορές και απηύθυνε έκκληση σε καλλιτέχνες που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές να απευθυνθούν στο Σωματείο

Ανοικτό άφησε το ενδεχόμενο κατάθεσης επιπρόσθετου φακέλου στις εισαγγελικές αρχές ο Σπύρος Μπιμπίλας, σε αποψινές δηλώσεις του.

Όπως εξήγησε ο Πρόεδρος του Σωματείου Ελλήνων Ηθοποιών (ΣΕΗ) σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, το Πειθαρχικό έχει δεχθεί επιπρόσθετες καταγγελίες.

«Κάθε μέρα δεχόμαστε», σημειώσε, και πρόσθεσε πως οι καταγγελίες δεν αφορούν απαραίτητα σε βιασμούς και σεξουαλικές παρενοχλήσεις αλλά και σε άλλες, εν γένει κακοποιητικές συμπεριφορές στον χώρο του θεάματος.

Όπως μάλιστα ανέφερε, γνωρίζει περιπτώσεις ανερχόμενων ηθοποιών, μεταξύ άλλων, που έχουν υποστεί κακοποιητική συμπεριφορά αλλά διστάζουν να μιλήσουν, φοβούμενοι μη χάσουν την δουλειά τους.

Σε σχέση με τις δικαστικές εξλίξεις των υποθέσεων που διερευνώνται, ο κ. Μπιμπίλας εξέφρασε την εμπιστοσύνη του ΣΕΗ στην Δικαιοσύνη και επεσήμανε: «Δεν λειτουργούμε με θυμικό, δεν λειτουργούμε με εκδίκηση λειτουργούμε με μόνο γνώμονα τους νόμους και την Δικαιοσύνη, τίποτε άλλο (…). Εφόσον η Δικαιοσύνη ζητάει την συνδρομή μας και αφού έχουμε ένα πειθαρχικό συμβούλιο που δέχεται καταγγελίες, είμαστε υποχρεωμένοι να παραδίδουμε τους φακέλους που είναι για κακοποιήσεις».

Τέλος, ο κ. Μπιμπίλας απηύθυνε έκκληση, όπως και πολλοί συνάδελφοί του, στους καλλιτέχνες που έχουν υποστεί κακοποιητικές συμπεριφορές να «μη φοβούνται» και να απευθυνθούν στο Σωματείο, προκειμένου να ληφθεί οργανωμένη δράση.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook