Το «Βέλος» υπέστη μεγάλο ρήγμα στην πρύμνη, έπειτα από αλλεπάλληλα χτυπήματα στο κρηπίδωμα της παραλίας από τους θυελλώδεις ανέμους

Από το πρωί ξεκίνησε επιχείρηση επιχείρηση ρυμούλκησης του αντιτορπιλικού “Βέλος”μετά τιος σοβαρές ζημιές που υπέστη λόγω των θυελλωδών ανέμων στη Θεσσαλονίκη.

Το απόγευμα ολοκληρώθηκε η επιχείρηση ρυμούλκησης του αντιτορπιλικού “Βέλος” προς το λιμάνι της Θεσσαλονίκης. Το ιστορικό πολεμικό πλοίο μεταφέρθηκε προσωρινά στην προβλήτα 2 του λιμανιού της συμπρωτεύουσας.

Υπενθυμίζεται ότι το ιστορικό αντιτορπιλικό «Βέλος» που βρίσκεται από τον Σεπτέμβριο του 2019 στη Νέα Παραλία της πόλης, υπέστη ζημίες, το απόγευμα του Σαββάτου λόγω των πολλών μποφόρ στον Θερμαϊκό.


Στην πρύμνη του αντιτορπιλικού σημειώθηκε ρήγμα και σήμερα έγιναν προσπάθειες από τους αρμόδιους μηχανικούς να αποκαταστήσουν ό,τι μπορούν, καταγράφοντας το μέγεθος των φθορών που έχει υποστεί το ιστορικό πλοίο, που αποτελεί ένα πλωτό μουσείο.

Σύμφωνα με το voria.gr το ρυμουλκό πλοίο «Dionysos Z», που κατέπλευσε χθες προς συνδρομή του «Βέλους», συμμετείχε στη μετακίνησή του στο λιμάνι.

Το χτυπημένο από τη χθεσινή θαλασσοταραχή πλωτό μουσείο του Πολεμικού Ναυτικού, «Βέλος», μετακινήθηκε στην προβλήτα όπου δένουν τα κρουαζιερόπλοια, σύμφωνα με πληροφορίες του Voria.gr.

Μετά το μεγάλο ρήγμα που άνοιξε στο σκαρί του, το ιστορικό αντιτορπιλικό πλοίο μετακινήθηκε στο λιμάνι, ώστε να καταγραφούν οι ζημίες, να γίνει πλήρης απάντληση των υδάτων που εισέρρευσαν στο εσωτερικό και να γίνουν εργασίες αποκατάστασης σε ένα προστατευόμενο από τους ανέμους σημείο.

Υπό εξέταση βρίσκεται το ζήτημα του πού τελικά θα αγκυροβολήσει το αντιτορπιλικό, καθώς η μετακίνηση στο προβλήτα του λιμανιού της Θεσσαβολίκης είναι προσωρινή. Με το συγκεκριμένο θέμα ασχολούνται αυτή την ώρα οι αρμόδιες Αρχές.

Δύτης και γερανός επιχείρησαν νωρίς το πρωί για την καταγραφή των ζημιών- Δείτε εδώ

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook