Δύο κορίτσια 14 ετών και ένα 15χρονο αγόρι μεταφέρθηκαν εσπευσμένα στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείου του Ηρακλείου (ΠΑΓΝΗ)

«Συναγερμός» σήμανε το πρωί, στο Γυμνάσιο Νέας Αλικαρνασσού στο Ηράκλειο, όταν τρεις μαθητές – δύο 14χρονα κορίτσια και ένα 15χρονο αγόρι – κατέρρευσαν, με αποτέλεσμα να διακομισθούν στο ΠΑΓΝΗ με ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ.

Στο σημείο έσπευσαν και αστυνομικοί της ΕΛ.ΑΣ. προκειμένου να εξετάσουν το τί συνέβη, ενώ όπως διαπιστώθηκε οι μαθητές χρησιμοποίησαν “στικάκια” νικοτίνης, είδος που χρησιμοποιείται για τη διακοπή του καπνίσματος, τα οποία προκάλεσαν αδιαθεσία στα παιδιά, με αποτέλεσμα να μεταφερθούν στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του Cretalive, πρόκειται για αυτοκόλλητα στικάκια που τοποθετούνται στα ούλα για τη διακοπή του καπνίσματος και πωλούνται στα περίπτερα. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ένα άλλο παιδί είχε προμηθευτεί τα εν λόγω στικάκια, το περασμένο καλοκαίρι, από ένα περίπτερο και καθώς ο ίδιος είχε βοηθηθεί να διακόψει το κάπνισμα, έδωσε τα “στικάκια” στα εν λόγω παιδιά, για να … βοηθηθούν κι εκείνα.

Υπό διερεύνηση πάντως τίθεται από το Γραφείο Ανηλίκων της Ασφάλειας Ηρακλείου το κατά πόσο διαπράχθηκε το αδίκημα της έκθεσης ανηλίκου σε κίνδυνο, με δεδομένο ότι τα σκευάσματα αυτά απαγορεύεται να χορηγούνται σε ανήλικους. Παράλληλα ο (επίσης) ανήλικος που φέρεται να έδωσε τα σκευάσματα στους τρεις μαθητές μεταφέρθηκε στο Αστυνομικό Μέγαρο προκειμένου να δώσει κατάθεση.

Από την πλευρά τους αστυνομικοί της Δίωξης Ναρκωτικών πήγαν στο νοσοκομείο, όπου νοσηλεύονται τα τρια παιδιά, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, για τη Δίωξη έχει κλείσει η υπόθεση ως προς το ενδεχόμενο χρήσης ναρκωτικών.

Εδώ και λίγη ώρα κυκλοφορούν πληροφορίες που μεταδίδει το cretaone.gr, ότι οι μαθητές φέρεται πως κατανάλωσαν μια κρυσταλλική εθιστική ουσία η οποία περιέχει αυξημένα ποσοστά νικοτίνης! Μάλιστα δημοσίευσε και μια φωτογραφία από τις ουσίες που αναφέρει ότι κατανάλωσαν οι μαθητές και στην οποία απεικονίζονται σακουλάκια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook