Μάχη για τη ζωή της δίνει η 17χρονη μαθήτρια λυκείου που υπέστη αλλεργικό σοκ έπειτα από κατανάλωση βουτύρου σε ξενοδοχείο της Αμμουδάρας.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, η κατάστασή της παραμένει εξαιρετικά κρίσιμη και εξακολουθεί να νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Βενιζελείου νοσοκομείου στο Ηράκλειο Κρήτης.

Στο πλευρό της βρίσκονται οι γονείς της που έφτασαν από την Αθήνα μετά την ενημέρωση που είχαν από τους εκπαιδευτικούς της σχολικής εκδρομής.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ η μαθήτρια που νοσηλεύεται στη ΜΕΘ έχει οίδημα στο κεφάλι καθώς έμεινε για αρκετά λεπτά χωρίς οξυγόνο μετά την ανακοπή που υπέστη την Κυριακή.

Κατά την ίδια πηγή το αλλεργικό σοκ για την 17χρονη που έχει αλλεργία στα γαλακτοκομικά προϊόντα προκλήθηκε από συσκευασμένο βούτυρο που άλειψε σε ψωμί.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η 17χρονη αντιλήφθηκε αμέσως την αλλεργική αντίδραση και γι’ αυτό ανέβηκε στο δωμάτιό της στο ξενοδοχείο στην Αμμουδάρα Ηρακλείου που βρισκόταν με το σχολείο της για να κάνει ένεση αδρεναλίνης που είχε μαζί της.

Επειδή, όμως, τα λεπτά περνούσαν και η νεαρή κοπέλα δεν επέστρεφε στο εστιατόριο του ξενοδοχείου μια από τις συνοδούς καθηγήτριες ανέβηκε στο δωμάτιο της όπου και τη βρήκε χωρίς τις αισθήσεις.

Άμεσα η καθηγήτρια ξεκίνησε ΚΑΡΠΑ ενώ παράλληλα ενημερώθηκε και το ΕΚΑΒ.

Κατά τις πληροφορίες της ΕΡΤ από το ξενοδοχείο υποστηρίζουν ότι δεν είχαν ενημέρωση για την αλλεργία της κοπέλας καθώς και ότι στη συσκευασία του βουτύρου υπήρχε αναφορά οτι είναι προϊόν γάλακτος.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν, τέλος, ότι η 17χρονη είχε κάνει πολλές φορές ενέσεις με αδρεναλίνη καθώς είχε υποστεί αρκετές φορές στο παρελθόν αλλεργικό σοκ.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook