Από τις 11 απολογείται στην ανακρίτρια ο 18χρονος που κατηγορείται για την επίθεση με φωτοβολίδα στον αστυνομικό.

Ο 18χρονος μεταφέρθηκε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας στην ανακρίτρια Πειραιά και απολογείται για την επίθεση με ναυτική φωτοβολίδα έξω από το γήπεδο στου Ρέντη, τραυματίζοντας τον 31χρονο αστυνομικό που χαροπαλεύει διασωληνωμένος στην Εντατική του Γενικού Νοσοκομείου της Νίκαιας

Πληροφορίες αναφέρουν ότι ο 18χρονος είπε στον ανακριτή πως δεν είχε πρόθεση να προκαλέσει βλάβη σε κανέναν. Σκοπός του ήταν να ρίξει τη φωτοβολίδα προς τα επάνω. Δεν ήξερε όμως να τη χρησιμοποιεί, γι αυτό και το αποτέλεσμα ήταν να φύγει προς τα κάτω και να χτυπήσει σε απόσταση περίπου δύο – τριών μέτρων από το σημείο όπου βρισκόταν και να τραυματίσει στη συνέχεια τον αστυνομικό, ο οποίος βρισκόταν σε μια απόσταση περίπου 70 μέτρων.


Ο 18χρονος φέρεται να υποστήριξε ότι η φωτοβολίδα που έριξε είχε πορτοκαλί χρώμα και εκ των πραγμάτων μπορεί να προκύψει αν ήταν αυτή που χτύπησε τον αστυνομικό ή όχι, καθώς έπεσαν και άλλες φωτοβολίδες από το συγκεκριμένο σημείο. Δηλώνει συντετριμμένος και ζητά συγνώμη από την οικογένειά του.

0 18χρονος κατηγορείται σε βαθμό κακουργήματος και πλημμελήματος για ηθική αυτουργία, απόπειρα ανθρωποκτονίας, κατοχή εκρηκτικών και εμπρηστικών υλών, για έκρηξη από την οποία μπορεί να προκύψει κίνδυνος για τον άνθρωπο, διατάραξη οικιακής ειρήνης και για κατοχή βεγγαλικών. Να σημειωθεί ότι όλες οικατηγορίες είναι με την επιβαρυντική περίσταση που προβλέπεται στον αθλητικό νόμο.

Στα δικαστήρια του Πειραιά εκτός από το δικηγόρο του 18χρονου έχουν προσέλθει και οι γονείς του.

Στο μεταξύ συνεχίζονται οι έρευνες για τον εντοπισμό του καθοδηγητή, και του πυρήνα των χούλιγκαν, που έδρασαν έξω από το γήπεδο «Μελίνα Μερκούρη» στου Ρέντη , καθώς όλα τα στοιχεία δείχνουν ότι τα επεισόδια κατά των αστυνομικών ήταν προσχεδιασμένα. .

Σημειώνεται πως σύμφωνα με την Αστυνομία δεν θα αργήσουν να εκδοθούν νέα εντάλματα σύλληψης. Οι έρευνες της Ασφάλειας για τον εντοπισμό του «καθοδηγητή» της επίθεσης κατά των αστυνομικών επικεντρώνονται σε σύνδεσμο οπαδών μεγάλου συλλόγου στα δυτικά προάστια και συγκεκριμένα σε νεαρό συνδεσμίτη με πλούσιο παρελθόν σε θέματα αθλητικής βίας.

Υπό το πρίσμα μιας εγκληματικής οργάνωσης, που μπορεί να έχει βάθος δράσης ως και 15 χρόνια πίσω, ερευνώνται τα 200 ονόματα χούλιγκαν, που παραδόθηκαν στον Άρειο Πάγο από τους αρμόδιους υπουργούς Προστασίας του Πολίτη και Αθλητισμού. Δεκάδες από αυτούς είναι σεσημασμένοι για οπαδική βία και φέρονται να έχουν απασχολήσει και στο παρελθόν τις αρχές και για αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου όπως ναρκωτικά, προστασία και εκβιασμούς.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook