Τέμπη: Κατέθεσε μάρτυρας – κλειδί για την αλλοίωση του τόπου της τραγωδίας, λέει ο Ψαρόπουλος (βίντεο))

«Σήμερα θα καταθέσει άτομο υπηρεσιακό το οποίο ήταν παρών όλες αυτές τις ημέρες που πραγματοποιήθηκε η παρέμβαση-αλλοίωση στον τόπο του δυστυχήματος και νομίζω θα δώσει πολλές πληροφορίες», υπογράμμισε τέλος ο ίδιος.
Στη Λάρισα βρέθηκε σήμερα το πρωί της Παρασκευής ο δικηγόρος και πατέρας θύματος (της Μάρθης) της τραγωδίας των Τεμπων, κ. Αντώνης Ψαρόπουλος, οποίος μετέβη στο Δικαστικό Μέγαρο προσκείμενου να ενημερωθεί για την εξέλιξη της ανάκρισης, αλλά και τη νέα πραγματογνωμοσύνη που πρόκειται να γίνει σήμερα στο σημείο όπου βρίσκονται συγκεντρωμένα τα συντρίμμια του τρένου στο χωριό Κουλούρι, σύμφωνα με το onlarissa.gr .
Όπως ανέφερε ο ίδιος, σήμερα καταθέτουν επιβάτης που διασώθηκε από τη σύγκρουση των τρένων, αλλά και ένα άλλο πρόσωπο, υπηρεσιακός παράγοντας, που ήταν παρών σε όλη τη διάρκεια της μετακίνησης των συντριμμιών και του «μπαζώματος». Και οι δύο μάρτυρες να παρέχουν σημαντικές πληροφορίες για την εξέλιξη της υπόθεσης των Τεμπών και του μπαζώματος, που είχε σαν αποτέλεσμα να χαθούν πολύτιμα στοιχεία που πιθανότατα θα εξηγιύσαν τους λόγους της ανάφλεξης και της εκδήλωσης της φονικής πυρκαγιάς μετά τη σύγκρουση των τρένων.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπηρεσιακός παράγοντας που καταθέτει στον Εφέτη ανακριτή της Λάρισας , είναι αξιωματικός της Ασφάλειας, ο οποίος ήταν παρών αμέσως μετά το δυστύχημα στον τόπο της τραγωδίας και είχε διαφωνήσει με το μπάζωμα του χώρου
Όπως εξήγησε, υπάρχει αναμονή μέχρι την κατάθεση ορισμένων πορισμάτων, όπως αυτό του Εθνικού Μετσοβίου Πολυτεχνείου για τα έλαια σιλικόνης, ενώ εκκρεμούν και καταθέσεις μαρτύρων αναφορικά με το «μπάζωμα», σε σχέση με το οποίο έχει ήδη καταθέσει διασωθείς μάρτυρας από βαγόνι, ο οποίος βοήθησε στη διάσωση τραυματιών.
Έγινε επίσης ενημέρωση για την πραγματογνωμοσύνη που πρόκειται για πραγματοποιηθεί στην περιοχή του Κουλουρίου από κλιμάκιο της ΔΑΕ και της Πυροσβεστικής, εκεί όπου φυλάσσονται τα συντρίμμια. «Αυτό έπρεπε να συμβεί από τις πρώτες στιγμές, επειδή στον χώρο των συντριμμιών έχουν εισέλθει πάρα πολλοί και προφανώς έχουν αλλοιωθεί κάποια συντρίμμια», δήλωσε ο κ. Ψαρόπουλος.
Για την κατάθεση του επιβάτη του τρένου, ο ίδιος σημείωσε πως «βρήκε το σθένος να καταθέσει πρόσωπα και πράγματα που αντιλήφθηκε. Προσήλθε με δική τους πρωτοβουλία και έχει δώσει αρκετές πληροφορίες που θα φανούν χρήσιμες στην ανάκριση και για το ζήτημα της ανάφλεξης».
«Από τις καταθέσεις μέχρι στιγμής προφανώς έχει δοθεί εντολή για ξεμπάζωμα από ανώτερα στελέχη, τα οποία κατονομάζονται. Έχουν ήδη παραπεμφθεί και έχει ασκηθεί ποινική δίωξη και υπάρχει ενδεχόμενο να ασκηθεί ποινική δίωξη και σε άλλα πρόσωπα που προκύπτουν από τεχνικές εκθέσεις και μαρτυρίες», επεσήμανε έπειτα, αναφορικά με το ζήτημα του ποιος έδωσε τις σχετικές εντολές.
«Σήμερα θα καταθέσει άτομο υπηρεσιακό το οποίο ήταν παρών όλες αυτές τις ημέρες που πραγματοποιήθηκε η παρέμβαση-αλλοίωση στον τόπο του δυστυχήματος και νομίζω θα δώσει πολλές πληροφορίες», υπογράμμισε τέλος ο ίδιος.
Ολες οι Ειδήσεις
- «Η γη της ελιάς»: H Ιουλία ζητά από τον Στάθη να χωρίσουν και φεύγει από τη Μάνη
- Κώστας Γαβράς: «Έπρεπε να βρω γάλα γαϊδούρας για να σωθεί ο αδελφός μου, ήμουν εννέα χρονών»
- Ευρυδίκη Βαλαβάνη: Η συμβουλή που ζήτησε από τους followers της, μετά την αποκάλυψη της εγκυμοσύνης της
- FBI: Προσοχή στο ύπουλο λογισμικό Medusa – Κλέβει προσωπικά δεδομένα από το Gmail χρηστών και αργότερα τους εκβιάζει
- MEGAStories: Ένα ντοκιμαντέρ για τα 100 χρόνια του Ολυμπιακού – Τετάρτη 19 Μαρτίου
- Χανιά: Αν άντεχε ακόμη ένα τέταρτο ζωντανός θα είχε σωθεί, λέει ο λέει ο επικεφαλής της ομάδας που βρήκε τον 21χρονο Γιόχαν
- Ατμοσφαιρική ρύπανση: Η λίστα με τις 10 πιο μολυσμένες και πιο καθαρές περιοχές στην Ελλάδα για το 2024
- Κύπρος- Ανείπωτη τραγωδία: Βρέφος εντοπίστηκε νεκρό σε αυτοκίνητο – Το ξέχασε η μητέρα του για πολλές ώρες
Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr
Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις
Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook