Στη σύλληψη ενός από τους δύο δράστες της αιματηρής επίθεσης στο Γκάζι προχώρησε τα ξημερώματα η ΕΛ.ΑΣ.

Ο συλληφθείς είναι ο συνεργός του πιστολέρο στο Γκάζι και πρόκειται για 33χρονο από την Αλβανία, ενώ είναι αυτός που ρίχνει το χαστούκι και όχι αυτός που πυροβολεί εξ επαφής τα τρία θύματα.

Ο 33χρονος άνδρας, μετά τη σύλληψή του, φέρεται να ανέφερε στους αστυνομικούς πως δεν περίμενε να εξελιχθούν έτσι τα πράγματα καθώς νόμιζε ότι επρόκειτο για έναν απλό καβγά.

Παράλληλα πρόσθεσε πως δεν περίμενε ότι ο άλλος άνδρας θα πυροβολούσε. «Ένας καβγάς του δρόμου ήταν, είπε, και έριξα ένα χαστούκι. Δεν περίμενα ότι ο άλλος θα πυροβολήσει» φέρεται να ισχυρίστηκε.

Όπως είπε μετά «φοββήθηκα πάρα πολύ, μπήκαμε στο αυτοκίνητο και φύγαμε. Δεν ξέρω που είναι ο άλλος», ανέφερε επίσης στους αστυνομικούς

Ο συλληφθείς ήταν συνοδηγός του τζιπ, , ενώ σύμφωνα με πληροφορίες οι αστυνομικές Αρχές είναι κοντά στον εντοπισμό και στη σύλληψη και του δεύτερου δράστη,  του πιστολέρο, που έβγαλε το όπλο, στόχευσε στο κεφάλι τους Κρητικούς και πυροβόλησε εν ψυχρώ, τον έναν μετά τον άλλο.

Η σύλληψη του ενός εκ δραστών των πυροβολισμών στο Γκάζι έγινε βραδινές ώρες μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του τμήματος εκβιαστών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας.

Υπενθυμίζεται ότι οι τραυματίες από το αιματηρό περιστατικό μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο «Γεννηματάς» και νοσηλεύονται στη Νευροχειρουργική Κλινική.

Ο 28χρονος που έπεσε αιμόφυρτος στο έδαφος από πυροβολισμούς, νοσηλεύεται με ήπια τραύματα, ενώ τα δύο αδέρφια – ο 28χρονος και ο 33χρονος – είναι σε σοβαρή κατάσταση με τραύματα στο κεφάλι.

Επίσης, σύμφωνα με πληροφορίες από αστυνομικές πηγές, το πρωί εντοπίστηκε και το σκουρόχρωμο τζιπ των δραστών, το οποίο μεταφέρθηκε στη Διεύθυνση Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.) για αποτυπώματα

Υπενθυμίζεται ότι οι δράστες έχουν αναγνωριστεί και φέρεται να εμπλέκονται με κυκλώματα της νύχτας που δρουν στην ευρύτερη περιοχή. Αστυνομικές πηγές κάνουν λόγο για Αλβανούς που είναι γνωστοί ως μπράβοι στο Γκάζι.

Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ
«Συνελήφθη βραδινές ώρες χθες, μετά από συντονισμένες ενέργειες των αστυνομικών του τμήματος εκβιαστών της υποδιεύθυνσης δίωξης εγκλημάτων κατά ζωής και ιδιοκτησίας, ένας εκ των των εμπλεκομένων προσώπων σε περιστατικό που έλαβε χώρα πρωινές ώρες την 16-12-2023 στο Γκάζι κατά το οποίο τραυματίστηκαν τρία άτομα».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook