Τέσσερις ημέρες μετά την εν ψυχρώ, δολοφονική επίθεση σε βάρος των τριών Κρητικών στο Γκάζι, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο 37χρονος, επικίνδυνος πιστολέρο, που παραμένει ασύλληπτος, είχε ελεγχθεί το ίδιο βράδυ από αστυνομικούς.

‘Όπως αποκάλυψε η δικηγόρος, ενός εκ των συλληφθέντων, λίγη ώρα πριν το αιματηρό επεισόδιο στο Γκάζι, άνδρες της ομάδας ΔΙ.ΑΣ είχαν σταματήσει το τζιπ στο οποίο επέβαιναν οι δύο δράστες προκειμένου να κάνουν έλεγχο και δεν εντόπισαν το παραμικρό, παρά το γεγονός ότι ο 37χρονος είχε το όπλο πάνω του.

Τέσσερις ημέρες μετά την εν ψυχρώ, δολοφονική επίθεση σε βάρος των τριών Κρητικών στο Γκάζι, αίσθηση προκαλεί η αποκάλυψη ότι ο 37χρονος, επικίνδυνος πιστολέρο, που παραμένει ασύλληπτος, είχε ελεγχθεί το ίδιο βράδυ από αστυνομικούς.

«Ο οδηγός είχε υποστεί έλεγχο στο αυτοκίνητο από ομάδα ΔΙ.ΑΣ 4 ώρες πριν το περιστατικό και δεν εντόπισαν το όπλο εντός του αυτοκινήτου», δήλωσε η δικηγόρος του 33χρονου συλληφθέντα.

Ο 37χρονος οδηγούσε το ανθρακί τζιπ με τα φιμέ τζάμια οπλισμένος, κυκλοφορούσε με πλαστή ταυτότητα στη χώρα, από όπου είχε απελαθεί δύο φορές κατά το παρελθόν και σύμφωνα με τον 33χρονο, είχε καταναλώσει μεγάλη ποσότητα αλκοόλ εκείνη τη νύχτα, αλλά ο έλεγχος των αστυνομικών δεν βρήκε το παραμικρό για να τον σταματήσει και να αποτρέψει το αιματηρό επεισόδιο.

«Δεν γνώριζα ότι θα έχει τέτοια εξέλιξη», λέει ο συλληφθείς
Ο 33χρονος συνοδηγός κατέθεσε στους αστυνομικούς ότι δεν γνώριζε καλά τον δράστη, πως δεν ήξερε ότι κουβαλά μαζί του όπλο, ενώ υποστήριξε πως τον κάλεσε να παραδοθούν, μετά τους πυροβολισμούς.
«Φοβήθηκα. Δεν του είπα τίποτα. Είχα την αίσθηση πως αν του πω κάτι, θα έριχνε και σε μένα. Μόλις μπήκα στο τζιπ, έκανα εμετό και το μόνο που του λέω είναι να πάμε στην Αστυνομία να παραδοθούμε. Εκείνος δεν μίλαγε. Είπε μόνο ‘θα σε πάω σπίτι’»,.

Αγωνία για τον 33χρονο τραυματία
Σφαίρα εννέα χιλιοστών αφαίρεσαν οι γιατροί από το κρανίο του 33χρονου Δημήτρη, που παραμένει διασωληνωμένος στην εντατική.

«Την αφαίρεσαν. Το παιδί μου είναι σε κρίσιμη κατάσταση. Καταλαβαίνετε ότι το μόνο που με απασχολεί είναι αυτό. Δεν έχω ένα, έχω δύο παιδιά με σφαίρες στο κεφάλι», είπε ο πατέρας των τραυματιών.

Οι άλλοι δύο τραυματίες έχουν μεταφερθεί σε απλή κλίνη, με την περιγραφή του θείου του 29χρονου στο MEGA να σοκάρει.

«Δεν πέρασε ξυστά (σ.σ. η σφαίρα), του τρύπησε το κεφάλι, την έφαγε κανονικά. Πέρασε από το αυτί και βγήκε από το μάγουλό του. Δεν μπορεί να κινήσει την άνω του γνάθο και δεν μπορεί ακόμα να μασήσει εννοείται, αλεσμένη τροφή του δίνουμε».

Με τον 37χρονο πιστολέρο να παραμένει ασύλληπτος, ο 33χρονος συνοδηγός του τζιπ απολογείται την Τετάρτη στην ανακρίτρια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook