Όλα όσα καταγράφει στο πόρισμά του ο πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, καθηγητής Νίκος Παπαϊωάννου που είχε ορισθεί ως πραγματογνώμονας από την Αστυνομία για την υπόθεση του θανάτου του χάσκι στην Αράχωβα.

Τα τραύματα που έφερε στο σώμα του ο Όλιβερ , ο σκύλος ράτσας χάσκι στην Αράχωβα, που ο θάνατος του προκάλεσε τεράστιο θόρυβο καθώς θεωρήθηκε ότι είχε κακοποιηθεί , δεν οφείλονται σε ανθρώπινη παρέμβαση και παραπέμπουν σε «επίθεση άλλου/άλλων ζώων», αναφέρει ο καθηγητής Κτηνιατρικής και πρώην πρύτανης του ΑΠΘ, Νίκος Παπαϊωάννου, ο οποίος ορίστηκε πραγματογνώμονας από την ΕΛΑΣ για την διαλεύκανση της υπόθεσης.

Στο τετρασέλιδο πόρισμά του που παρουσιάζει το protothema.gr ο κ. Παπαϊωάννου επισημαίνει, μεταξύ άλλων, ότι ενώ στην κατάθεσή της η κτηνίατρος Τόλα που εξέτασε πρώτη τον Όλιβερ αναφέρει ότι «η νεκροψία έδειξε κακοποίηση από ανθρώπινο παράγοντα», «κάτι τέτοιο δεν αναφέρεται πουθενά στην έκθεση νεκροτομής».
Όσον αφορά το τραύμα στην περινεϊκή χώρα ο καθηγητής Κτηνιατρικής του ΑΠΘ αφενός επισημαίνει ότι δεν χρησιμοποιήθηκε σωστή μεθοδολογία «για να μπορεί να εκτιμηθεί σωστά» και αφετέρου ότι «το συγκεκριμένο τραύμα όπως εμφαίνεται στη φωτογραφία κατά την νεκροτομή, εμφανίζει εκτεταμένη σήψη, η βαρύτητα της οποίας δεν δικαιολογείται στο διάστημα μεταξύ της περίθαλψης του τραύματος από την κτηνίατρο και της νεκροτομής.

Εκτιμάται ότι η εκτεταμένη αυτή σήψη στο σημείο του τραύματος οφείλεται στο ότι, από τον τρόπο τραυματισμού εισήλθαν στους εν τω βάθει ιστούς μικρόβια τα οποία στο αναερόβιο εν τω βάθει περιβάλλον, ανέπτυξαν αυτή την ταχεία σηπτική δράση. Επίσης στην ίδια φωτογραφία, διαπιστώνεται περιφερειακά του τραύματος, λύση συνεχείας του δέρματος που προέρχεται από θλών και τέμνων όργανο (δόντι)».

Ο κ. Παπαϊωάννου σημειώνει, επίσης, ότι «όπως αναφέρεται στη Νεκροτομική Έκθεση, δεν διαπιστώθηκαν αλλοιώσεις στο κατιόν κόλο, στοιχείο που δεν συνάδει με βίαιη είσοδο ξένου σώματος. Επίσης δεν αναφέρονται ούτε διαπιστώνονται από τις φωτογραφίες κλινικά σημεία και αλλοιώσεις στον πρωκτικό δακτύλιο».

«Από τα παραπάνω (και κυρίως από τη φωτογραφία του τραυματισμού στο αριστερό ούς καθώς και από αυτή από το ακανόνιστου σχήματος τραύμα στην περινεϊκή χώρα με απώλεια δέρματος και τριχών), και επισημαίνοντας για ακόμη μια φορά, ότι η πραγματογνωμοσύνη βασίζεται σε φωτογραφικό υλικό αλλά και σε συγκεκριμένο υλικό που δόθηκε από το Α.Τ. Διστόμου, συμπεραίνεται ότι: το ζώο κατέληξε από μεθαιμορραγικό σοκ, λόγω τραυμάτων τα χαρακτηριστικά των οποίων δεν τεκμαίρουν ανθρώπινη παρέμβαση αλλά η φύση των τραυμάτων και των αλλοιώσεων παραπέμπει σε επίθεση άλλου/ων ζώων» καταλήγει στην έκθεσή του ο κ. Παπαϊωάννου.

Πλέον από το πόρισμα του πραγματογνώμονα, αλλά και όλα τα στοιχεία της δικογραφίας ο εισαγγελέας που χειρίζεται την υπόθεση θα αποφασίσει για την περαιτέρω ποινική της αξιολόγηση.

Πηγή: protothema.gr

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook