Στον ανακριτή απολογήθηκαν τα 10 μέλη του κυκλώματος εμπορίας κοκαΐνης ανάμεσα τους και δύο αξιωματικοί του Λιμενικού

Εξηγήσεις ενώπιον του ανακριτή έδωσαν σήμερα οι δύο υψηλόβαθμοι αξιωματικοί του Λιμενικού που κατηγορούνται πως είχαν κομβικό ρόλο σε κύκλωμα διακίνησης κοκαΐνης, εγκέφαλος του οποίου φέρεται να είναι μια 71χρονη γυναίκα έγκλειστη στις φυλακές.

Οι δύο λιμενικοί, εκ των οποίων ο ένας ήταν ο διοικητής δίωξης ναρκωτικών του Λιμεναρχείου Πειραιά, υπηρετούσαν στην ασφάλεια του κεντρικού Λιμεναρχείου Πειραιά και μαζί με τρεις έγκλειστους στις φυλακές Κορυδαλλού και άλλους 8 συνεργούς, άνδρες και γυναίκες, είχαν στήσει εγκληματική οργάνωση.


Και οι 10 κατηγορούμενοι σε βαθμό κακουργήματος για σύσταση εγκληματικής οργάνωσης και εμπορία ναρκωτικών, μετά τις απολογίες τους που κράτησαν ώρες, κρίθηκαν προφυλακιστέοι και πήραν τον δρόμο των φυλακών.

Ανατριχιαστικά είναι τα όσα αναφέρονται στη δικογραφία για τον τρόπο που ο υψηλόβαθμος λιμενικός, στέλεχος της ομάδας δίωξης ναρκωτικών στο Λιμεναρχείο Πειραιά αφαιρούσε ολόκληρα κιλά κοκαΐνης από ποσότητες που είχαν κατασχεθεί και είχαν σφραγιστεί.


Σύμφωνα με την υπηρεσία εσωτερικών υποθέσεων της Αστυνομίας ο κατώτερος αξιωματικός του λιμενικού σώματος αποτελούσε ζωτικό μέλος της εγκληματικής οργάνωσης επιφορτισμένος με το ρόλο του κύριου προμηθευτή των ναρκωτικών ουσιών ενώ εκμεταλλευόμενος την ιδιότητά του κατάφερνε να εξασφαλίζει ποσότητες που είχαν άμεση σχέση με τις υποθέσεις που ερευνούσαν.

Παράλληλα ανώτερος αξιωματικός του λιμενικού με τον βαθμό του πλωτάρχη παρείχε λόγω της θέσης του την απαραίτητη κάλυψη και πρόσβαση στον υφιστάμενό του και βασικό προμηθευτή της εγκληματικής οργάνωσης.
Υπολογίζεται ότι κατά τη διερευνώμενη περίοδο η εγκληματική οργάνωση διακίνησε τουλάχιστον 14.500 γραμμάρια κοκαΐνης ενώ το παράνομο περιουσιακό όφελος που θα αποκόμιζαν τα μέλη ανέρχεται σε 1.232.000 ευρώ.


Η φερόμενη ως αρχηγός της οργάνωσης , αν και έγκλειστη στις φυλακές, ήταν επιφορτισμένη με όλο το επιχειρησιακό σκέλος. Είχε αναπτύξει το δίκτυο προμήθειας και πώλησης των ναρκωτικών ουσιών. Επικοινωνούσε με τα υπόλοιπα μέλη χρησιμοποιώντας συνθηματικά και προσωνύμια.

-«μηχανάκια» ή «πληροφορίες»: ποσότητες ναρκωτικών
-«βραστό» ή«γατάκια»: κοκαΐνη
-«μονόζυγο»: ζυγαριά ακριβείας,
-«δραχμή»: γραμμάριο ναρκωτικής ουσίας

Κάποιοι εκ των υπόλοιπων κατηγορουμένων πάντως δήλωσαν τοξικοεξαρτημένοι.


«Πάντοτε διαβιούσα πολύ λιτά αφού η οικονομική μου κατάσταση δεν ήταν καλή. Οικονομικά, πέραν του προνοιακού επιδόματος που ελάμβανα, με βοηθούσε ο έτερος αδερφός μου, με τον οποίο οι σχέσεις μας τυγχάνουν σχεδόν τυπικές», δήλωσε η 62χρονη κατηγορούμενη.

«Από την ηλικία των 17 ετών είμαι χρήστρια ναρκωτικών ουσιών. Κάπνιζα και καπνίζω κάνναβη. Ποτέ μου δεν το έκρυψα», είπε η 63χρονη κατηγορούμενη.


Κατά πληροφορίες πάντως, ο ένας από τους κατηγορούμενους λιμενικούς φέρεται να έχει ισχυριστεί πως είχε διεισδύσει ως «μυστικός» στο κύκλωμα. Ο άλλος αρνείται τις κατηγορίες.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook