Το δυστύχημα, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε μπροστά στα μάτια της συζύγου και των παιδιών του. Τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις

Επιβεβαιώθηκε δυστυχώς ο θάνατος του 40χρονου πιλότου, που επέβαινε στο μοιραίο εκπαιδευτικό αεροσκάφος, το οποίο κατέπεσε κατά την προσγείωσή του στην 120 Πτέρυγα Εκπαίδευσης Αέρος, στην Καλαμάτα.

Ο Επισμηναγός Επαμεινώνδας Κωστέας ηλικίας 40 ετών είναι ο πιλότος που βρήκε τραγικό θάνατο μετά από την πτώση του εκπαιδευτικού αεροσκάφους της Πολιτικής Αεροπορίας.


Το θάνατο του Επισμηναγού, επιβεβαίωσε και το Γενικό Επιτελείο Αεροπορίας. Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του:

«Την Τετάρτη 27 Δεκεμβρίου 2023 και ώρα 11:28, αεροσκάφος τύπου Τ-2E Buckeye της 363 Μοίρας Εκπαίδευσης Αέρος της 120 Πτέρυγας Εκπαίδευσης Αέρος, κατέπεσε, κατά τη διάρκεια εκπαιδευτικής πτήσης, μισό ναυτικό μίλι βορειοδυτικά του αεροδρομίου της Καλαμάτας, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του κυβερνήτη του, Επισμηναγού (Ι) Επαμεινώνδα Κωστέα, 40 ετών».

Ο άτυχος επισμηναγός, ήταν παντρεμένος και πατέρας δύο παιδιών


Όπως μετέδωσε η ΕΡΤ, αυτή θα ήταν η τελευταία πτήση του 40χρονου επισμηναγού της Πολεμικής Αεροπορίας Επαμεινώνδα Κωστέα -ο οποίος πιθανότατα δεν πρόλαβε να ανοίξει το αλεξίπτωτό του- με τον συγκεκριμένο τύπο αεροσκαφών (Τ-2), τα οποία σε λίγους μήνες θα αποσυρθούν από την ενεργό δράση.


Τα αίτια του δυστυχήματος διερευνώνται από επιτροπή εμπειρογνωμόνων.

Το δυστύχημα, σύμφωνα με πληροφορίες, σημειώθηκε μπροστά στα μάτια της συζύγου και των παιδιών του.
Το μεσημέρι της Τετάρτης, κηρύχθηκε τριήμερο πένθος στις Ένοπλες Δυνάμεις με απόφαση του υπουργού Αμυνας, Νίκου Δένδια.

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook