Ο 18χρονος θα έφευγε ταξίδι με την κοπέλα του και ζήτησε μια μπλούζα από τον 16χρονο αδελφό του αλλά δεν του την έδινε κι έτσι ξεκίνησε ο καβγάς τους, που είχε τραγική κατάληξη.

Αύριο θα οδηγηθεί στον ανακριτή ο 18χρονος που σκότωσε με ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του στο διαμέρισμά τους, στη Νέα Σμύρνη μπροστά στα μάτια της μητέρας και της γιαγιάς τους.

«Δεν έχω συνειδητοποιήσει τίποτα ακόμα, δεν ξέρω ποιον να θρηνήσω πρώτα. Το ένα παιδί που έφυγε από αυτή τη ζωή ή το άλλο μου παιδί που κινδυνεύει να μπει στη φυλακή;», είπε η μητέρα του 18χρονου αδελφοκτόνου.

Είναι η μητέρα και η σύντροφος του 18χρονου που σκότωσε κατά τη διάρκεια ενός καυγά με ένα ψαλίδι τον 16χρονο αδελφό του. Δύο τραγικές φιγούρες που έγιναν μάρτυρες σ ένα σκηνικό που θυμίζει αρχαία τραγωδία.

Με ένα ψαλίδι ο 18χρονος κατηγορείται ότι έκοψε το νήμα της ζωής του μικρότερου αδερφού του. Τσακώθηκαν για μία μπλούζα.

«Έλεγε στον αδελφό του «που είναι η μπλούζα μου;» και το παιδί που έφυγε δεν την έδινε. Ο μικρός που έφυγε έβρισε το σύντροφό μου, τον είχε σπρώξει σε μια γωνία και ο σύντροφός μου επειδή έχει σπάσει το χέρι, λόγω άμυνας το έκανε όλο αυτό», είπε η σύντροφος του 18χρονου, στο MEGA και LiveNews.

Οι καταθέσεις για το έγκλημα στη Νέα Σμύρνη σοκάρουν.

«Ετοιμάζαμε βαλίτσες για να φύγουμε ταξίδι στο εξωτερικό. Μάλωσα με τον αδερφό για μία μπλούζα, μου έριξε δύο γροθιές στο πρόσωπο και εγώ επειδή είχα το αριστερό μου χέρι σε γύψο, πήρα ένα ψαλίδι και τον χτύπησα μια φορά στα πλευρά του. Το έκανα για να αμυνθώ, πάνω στον καυγά», υποστήριξε ο 18χρονος.

Στο διαμέρισμα επικράτησε πανικός. Ο 16χρονος δέχτηκε την επίθεση στο σαλόνι. Την ώρα που έφτασε στην κουζίνα, κατέρρευσε.

«Ο μεγάλος μου εγγονός πήγε να του προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στην κουζίνα και φώναζε: «Τόλη μου δεν το ήθελα, σύνελθε για μένα, θα γίνεις καλά», ενώ παράλληλα του έριχνε νερό. Η κόρη μου επειδή νόμιζε ότι το τραύμα του μικρού δεν ήταν σοβαρό, μας είπε να πούμε ότι ενώ αυτή έπαιζε με τον μικρό της γιο, αυτός έπεσε πάνω στο ψαλίδι που κρατούσε για να μην κατηγορηθεί ο μεγάλος της γιος αλλά καταλάβετέ τη, είναι μητέρα», είπε η γιαγιά των δύο αδερφών.

Σύμφωνα με την μαρτυρία της γιαγιάς, ο 18χρονος αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα, ενώ έχει νοσηλευτεί και στο νοσοκομείο.

«Ο μεγάλος μου εγγονός είναι πολύ καλό παιδί, έχει περάσει πολλά, ήταν γενικά δυστυχισμένο παιδί, έχει ψυχολογικά προβλήματα, έχει νοσηλευτεί σε νοσοκομείο».

«Δεν ξέρω αν αυτό θα το αντέξει και με τις τελευταίες συνομιλίες που είχα μαζί του, μου είπε ότι αν θα μπω μέσα, εγώ θα αυτοκτονήσω, θα βρω τρόπο», είπε η μητέρα του 18χρονου.

«Ο Τόλης ήταν η ψυχή της παρέας»
Φίλοι του 16χρονου δεν μπορούν να πιστέψουν πως η ψυχή της παρέας, όπως τον αποκαλούν, έφυγε μ αυτό τον τρόπο από τη ζωή.

«Έδειχνε πάντα σεβασμό για όλους μας, πάντα μας έκανε να γελάμε. Εγώ περιμένω να μας πάρει ή ο Τόλης ή κάποιος γνωστός του να μας πει παιδιά τι είναι αυτά που κάνετε; Ο Τόλης ζει», λένε.

«Ήταν ένα πολύ καλό παιδί, εγώ τον έζησα 4 χρόνια σαν φίλο, σαν αδελφό, κάναμε και διακοπές μαζί.. δεν ήταν βίαιος με τον αδελφό του, δεν τσακωνόντουσαν και πολύ συχνά».

Ο 18χρονος αναμένεται αύριο να περάσει το κατώφλι της 10ης τακτικής ανακρίτριας.

Τι κατέθεσε στους αστυνομικούς ο πατέρας του 18χρονου

Ο πατέρας των παιδιών ανέφερε:
«Στις 26 Δεκεμβρίου περίπου στις 20:14 με πήρε τηλέφωνο η πρώην σύζυγός μου και μου ανέφερε ότι ο ένας μου γιος, ο μικρότερος, είχε ένα ατύχημα στο σπίτι και τραυματίστηκε με ένα ψαλίδι. Μου είπε ότι αιμορραγούσε και ότι είχε κιτρινίσει και του είχε γυρίσει η γλώσσα. Εκείνη τη στιγμή είχε τις αισθήσεις του, αλλά δεν μπορούσε να μου μιλήσει. Τα παιδιά μου τα τελευταία χρόνια είχαν μπλέξει με κακές παρέες και είχαν επιθετική συμπεριφορά. Είχαν απασχολήσει την αστυνομία πολλές φορές για ληστείες και κλοπές».

Ολες οι Ειδήσεις

Ειδήσεις Top Stories

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Bigpost.gr

Ακολουθήστε το Bigpost.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις

Κάνε Like στη σελίδα μας στο facebook